Blog

Spar penge med ubegrænset tale

Mobildata har længe haft førertrøjen, når det gælder indhold, som kunderne efterspørger i deres mobilpakker. Alligevel er mobilabonnementer med fri tale stadig i høj kurs blandt kunderne, og særligt hvis du også kan tage fri tale med til udlandet, og undgå gebyrer.

Her får du tips til, hvordan du sparer penge med ubegrænset tale på mobilen.

Hvor meget taler du?
Ifølge forbrugerrådet TÆNKs bedst-i-test, som blev lanceret i juni 2019, er et godt mobilabonnement baseret på pris, datamængde, 4G-dæking og ikke mindst taletid. Det er alle sammen parametre, som påvirker din regning og generelle oplevelse med dit mobilabonnement.

Når du derfor vælger mobilabonnement, er det ikke alene nok at vælge ud fra datamængden, hvis du også snakker meget i telefon. Hvis du tjekker dit forbrug på din mobiludbyders hjemmeside kan du hurtigt lure, om du har brug for fri tale, fri data eller begge dele.

Et fri tale abonnement sparer dig ikke kun for kroner, men også bekymringer. Hvis du altid ligger lige på grænsen af dit forbrug, så er der måske også en hovedpine at spare ved at vælge et mobilabonnement med fri tale. Få fri tale med duka i hele EU.

Taletid veksler meget mellem mobilpakkerne
Der er stor forskel på, hvor mange timers taletid, du har til rådighed i din mobilpakke om måneden. Nogle tilbyder små mobilpakker ned til 2 timers tale, der uden tvivl henvender sig til kunden med et lille talebehov, og andre har op til 30 eller 50 timer inkluderet.

Der er ikke stor forskel på 50 timer og ubegrænset tale, da langt de færreste får brugt så mange minutter i røret hver måned. Omvendt kan der være stor forskel på om du ringer i 5 eller 10 timer, og forskellen kan betyde høje gebyrer, specielt i udlandet.

Spar penge med fri tale og fri SMS i udlandet
Det er de færreste mobilselskaber, der tilbyder fri tale i udlandet. Du vil derfor typisk stadig blive mødt med en ”Velkommen til Frankrig”, og en specificering af priserne ved opkald, når du rejser ud, som kan give rap over fingrene, hvis ikke du er opmærksom.

Det ikke kun priserne, der ændrer sig, men også gebyrer som opkaldsafgift, og afgifter for at modtage opkald. Hvis du helt vil undgå den slags, skal du specifikt gå efter et mobilabonnement, hvor du får de samme vilkår uanset hvor i EU, du befinder dig.

Forbrugerrådet TÆNK kårede i 2019 duka til at have det Bedste mobilabonnement i Danmark. De lagde særlig vægt på, at duka tilbyder fri tale, fri SMS og hele datapakken med i hele EU. Desuden har de ingen gebyrer eller binding på deres mobilabonnementer.