Blog

Software som alle computerejere bør downloade

Sponsoreret indhold:

Computere udgør fantastiske stykker værktøjer, men de fleste ved at det også er programmerne på computeren der gør den til et produktivt værktøj. Med alverdens muligheder for at downloade forskellige apps, programmer og software, så kan man gøre sin computer helt personlig alt efter hvilke værktøjer man har brug for. Herunder får du nogle gode bud på hvad der burde ligge af programmer på din computer.

 

Det er begrænset hvor meget af pladsen på ens computer, man kan fylde op med diverse programmer og hjælpemidler. Derfor bør man, så vidt muligt, prioritere hvilke essentielle programmer man gerne vil have på sin enhed, sådan at man undgår at harddiske pludselig løber tør for plads.

 

Det kan være forskelligt hvilke typer apps man har brug for eller foretrækker at have på sin computer. Hvis man er studerende, kan man have brug for nogle bestemte programmer og hvis man arbejder med et meget specifikt område, så kan man have brug for nogle helt andre programmer, end den studerende har brug for. Uanset hvad, så er det vigtigt at have den digitale sikkerhed på plads med for eksempel en VPN.

 

VPN

VPN – eller ”Virtual Private Network” – er god at downloade af to grunde. Man kan se DR TV i udlandet, som det bliver beskrevet på https://minip.dk/se-dr-tv-i-udlandet/ og man opnår en bedre digital sikkerhed. En VPN er smart at bruge når man bruger internettet derhjemme, men især også når man bruger det på offentlige steder. Man er nemlig bedre beskyttet når man tilgår internettets verden gennem en VPN.

 

Selvom den kan sænke internethastigheden en smule, så er en VPN noget alle bør downloade for at optimere deres sikkerhed online. Man kan nemlig blive udsat for hacker-angreb både som virksomhed og som privatperson. Heldigvis koster en VPN ikke særlig meget, så selv studerende der lever på pasta og havregrød kan have råd til en VPN.

 

Office-pakken

Alle der bruger deres computere til arbejde af den ene eller anden art bør have et skriveprogram på deres computer og andre værktøjer der gør det nemt at sætte en præsentation sammen eller kommunikere med kolleger og medstuderende. Office-pakken er kendt verden over og bliver brugt af professionelle såvel som elever helt ned til de små klasser.

 

Selvom der findes andre skriveværktøjer, så sætter Office-pakkens Word-program en høj standard for hvad et skriveprogram skal kunne håndtere. Microsoft Word kan nemlig meget mere end blot at få sorte bogstaver ned på hvidt. Hvis ikke man har råd til at downloade dedikerede grafiske programmer, så kan man udforske Words grafiske værktøjer. Hvis man til gengæld arbejder professionelt med grafisk design, så er professionelle grafiske programmer nødvendige.

 

Grafiske værktøjer

Som studerende i et grafisk fag, men især på arbejdspladser, marketingsafdelinger og på freelance grafikeres computere burde der ligge professionelle grafiske værktøjer, som eksempelvis Adobe Creative Suite, som byder på nogle af branchens bedste grafiske programmer til at designe grafik, redigere videoer eller lave animationer. Adobes programmer er industristandarden for hvad der er gode grafiske programmer.

 

Man kan naturligvis finde gratis programmer på internettet, som vil lade dig lave små designs, men selvom Adobe programmerne tager en relativ høj pris for at bruge dem, så er de det værd for en professionel der skal bruge den bedste software for at skabe det bedste produkt.

 

Udover de ovenstående typer programmer kan der også være andre som vil være nødvendige at have på computeren for nogle mennesker. Det kan, som sagt, komme meget an på hvad man bruger sin computer til. Men alle computerejere vil drage værdifuld nytte af at have en VPN som optimerer sikkerheden. Skriveprogrammer og grafiske programmer er også gængse typer software som mange bruger nu til dags.