Blog

Sociale medier gør verden mindre

Verden er blevet mindre! Her er ikke tale om fysisk mindre, men om at der er blevet kortere mellem mennesker. Engang var det togene og andre transportmidler, der gjorde afstanden kortere ved at gøre det muligt for folk at besøge andre i andre dele af landet og rundt om i verden for den sags skyld. Telefonen har også gjort verden mindre ved at gøre samtale over afstand muligt.

Verden fortsætter med at blive mindre, og de seneste år er det internettet og de sociale medier, der er skyld i det.

Ligesom telefonen gør internettet det muligt at komme i kontakt med folk over store afstande; først gennem mails og nu på grund af de sociale medier.

 

Brug af sociale medier

Sociale medier er betegnelsen for en række programmer på internettet, der gør det muligt at samtale med andre, at sende billeder og meget andet.

Efterhånden findes der mange forskellige sociale medier, der hver især har deres specifikke features, der gør det sjovt for brugeren at benytte dem. De forskellige sociale medier lægger således op til forskellige former for interaktion, og derfor kan man sagtens være bruger af mange forskellige sociale medier på en gang.

Man er social over de sociale medier. Man kommunikerer med sine venner meget mere end man gjorde, før de sociale medier kom til – og det er på den måde, de sociale medier har gjort verden mindre. De har simpelthen gjort det virkelig nemt at komme i kontakt med venner og bekendte og endda med folk, man ikke kender. Efterhånden har de fleste mennesker en smartphone, der kan komme på internettet, hvorfor de fleste mennesker altid har mulighed for at tilgå de sociale medier, som de har en konto på – hvorfor de altid kan komme i kontakt med folk.

 

Det er især unge mennesker, der bruger de sociale medier rigtig meget. De er vokset op med det, og de er blevet vant til, at det er sådan, man kommunikerer. Man behøver ikke længere at tage over til folk lige som i ”gamle dag”, man kan bare sende en besked.

Sociale medier gør det muligt at være sammen med andre, uden at man behøver at være i samme rum, for ingen er nogensinde længere væk end en besked.

Det, man kommunikerer om over de sociale medier, behøver ikke at være vigtigt eller at have noget indhold overhovedet. Ofte skriver man bare ”Hva laver du?”.

Måden at kommunikere på har således ændret sig markant fra dengang, hvor man kun kunne sende breve og ringe til folk.

Det, at kommunikationen ikke behøver at handle om noget specielt, er sikkert med til, at det med sociale medier er nemt at holde kontakten med folk, for man behøver ikke at finde på en hel masse fornuftigt at sige, man kan bare skrive og spørge, om det går godt.

De sociale medier har også gjort det meget nemt at følge med i, hvad folk laver: Når folk skriver indlæg og lægger billeder op, viser de potentielt set hele verden, hvad de går og laver, og det er derfor muligt at være opdateret på, hvad gamle skolekammerater, som man ikke længere har kontakt med, laver.

Der er således mange grunde til, at sociale medier har gjort verden mindre.