Blog

Sådan fremtidssikrer du dit hjemmenetværk

Sponsoreret indhold:

En hurtig og stabil internetforbindelse er ikke kun en fornøjelse, når du skal surfe på nettet eller streame. En stærk internetforbindelse kan både være en fordel, når du skal arbejde hjemmefra, og når mange enheder skal fungere samtidigt på netværket.

Sponsoreret indhold

Vælger du internetpakke efter dit nuværende behov - eller vælger du efter dit fremtidige behov?

Det er ikke mange år siden, at man var tilfreds, hvis 56,6k modemmet kunne loade en hjemmeside på mindre end 5 minutter.

I dag går mange væk fra en hjemmeside, hvis det tager mere end 5 sekunder at loade den.

Selvom der er langt fra internet via 56,6k modem til det internet, vi nu er vant til, er næste skridt i udviklingen inden for internetforbindelser nu for alvor ved at blive almindelig i Danmark.

Mange danskere får stadig deres internet gennem kobberkabler, men hvis du vil fremtidssikre dit internet, skal du vælge en internetforbindelse via fibernet.

Er fibernet det bedste bredbånd?

Det korte svar er ja, og det er der flere grunde til.

Først og fremmest kan du få højere internethastigheder, end det er muligt med internet via kobberkabler. Det er selvfølgelig en fordel, når du skal bruge internettet, men er ikke det eneste, som adskiller en fiberforbindelse fra en almindelig internetforbindelse.

Den mest markante forskel ligger i måden, som internettet bliver leveret på. Hvor en almindelig internetforbindelse bliver leveret via kobberkabler, kommer fibernet gennem fiberkabler – heraf navnet fibernet.

Fiberkabler bliver også kaldt optiske kabler eller lyslederkabler og er lavet af glas. Data sendes via lys og bliver derfor sendt med lysets hastighed – hvilket er langt hurtigere end dataoverførselshastigheden via kobberkabler.

Derudover får du med fibernet ofte symmetriske up- og downloadhastigheder. I mange internetpakker vil downloadhastigheden for det meste være højere end uploadhastigheden. En hurtig uploadhastighed er en fordel i en række tilfælde, fx når du skal uploade filer til netværksdrev, deltage i onlinemøder eller spille onlinespil.

Derudover kan en fiberforbindelse også langt bedre håndtere flere enheder på dit netværk sammenlignet med en internetforbindelse via kobberkabler. Det skyldes, at du på en traditionel internetforbindelse via kobberkabler deler forbindelsen mellem enhederne på netværket - men optiske kabler overfører data så hurtigt, at dette ikke bliver et problem uanset hvor mange enheder, du har på netværket.

Hvor kan man få fibernet?

Da fibernet bliver sendt via andre kabler end en traditionel bredbåndsforbindelse, skal de nye kabler lægges i jorden, før man kan blive koblet på fibernetværket.

I Danmark er man langt med denne udvikling, og du kan allerede nu få fibernet i en stor del af landet.

Hvis du bor i Østjylland, er der er en god mulighed for, at du kan få fibernet gennem AURA, som tilbyder billigt bredbånd i en stor del af Østjylland.

Her finder du også et bredt udvalg af internetpakker, så du nemt kan finde den internetforbindelse, som passer bedst til dit og din husstands internetbehov.

Med fibernet får du en fremtidssikret internetforbindelse, så du er klar til at håndtere fremtidens brug af internettet.