Blog

Sådan undgår du at fare vild i arbejdsskadesystemet

Sygdom i familien, angsten for at miste arbejdsevnen og de heraf følgende økonomiske vanskeligheder er nogle af de bekymringer, der går hårdest ud over danskernes livskvalitet. 

Heldigvis realiseres de færreste af de bekymringer, vi gør os i livet. Såvel i fritiden som på jobbet synes vores skytsånd at være med os det meste af tiden. Men cirka 42.000 danskere oplever hvert år at komme til skade på deres arbejde i så alvorlig grad, at det anmeldes som en arbejdsulykke.

Ofte kan en skade give varige mèn eller i værste fald forringe muligheden for at arbejde og tjene penge. Så gælder det om at være klædt godt på juridisk for at gebærde sig i systemet, som langt fra er enkelt at gennemskue. Hvor meget du kan få i erstatning eller godtgørelse, afhænger dels af typen af arbejdsskade dels af hvilken méngrad, du har fået. Der er nok at holde styr på. Også når det handler om muligheden for at få dækket udgifter til behandling.

 

Kræver hurtig handling

Måske har du selv været involveret i en arbejdsskade. Under alle omstændigheder kan det føles som en opslidende proces at søge om og få erstatning. Her er det vigtigt, at ulykken /sygdommen dokumenteres og anmeldes hurtigst muligt. Derfor kan det være godt at have støtte undervejs.

Hos Ase Lønmodtager kan du få hjælp med det samme. Et team af specialister inden for arbejdsskader er klar med kompetent juridisk assistance til medlemmerne, hvis uheldet er ude og du pådrager dig en arbejdsskade. Så kan du få sikret, at alle frister overholdes - og at din sag er korrekt oplyst og anmeldt til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Gennem hele forløbet kan du få bistand eksempelvis til at gennemgå afgørelserne i din sag og sikret, at du får udbetalt den korrekte godtgørelse og erstatning. Ase Lønmodtager kan også vurdere, hvorvidt din arbejdsgiver kan være ansvarlig for skaden – og du derfor kan være berettiget til yderligere erstatning.

Ingen sager om arbejdsskader er ens, og hvordan afgørelsen falder ud, er altid en konkret vurdering på baggrund af sagens omstændigheder. Derfor er det vigtigt, at AES har så meget information som muligt om din situation. Jo bedre forudsætninger er der for at foretage en grundig vurdering.

 

Støtte til at kæmpe videre

Her kan Ase Lønmodtager rådgive dig om, hvilke oplysninger der er vigtigst for, at beslutningen træffes på det bedst mulige grundlag. Eksempelvis at AES får adgang til alle relevante lægelige dokumenter og en grundig beskrivelse af arbejdsulykken eller din erhvervssygdom.

Ase Lønmodtager er også ved din side, hvis din arbejdsskade eller erhvervssygdom bliver afvist, eller du er uenig i den godtgørelse eller erstatning, du får tilkendt. Så kan du klage til Ankestyrelsen. Det samme kan din arbejdsgiver og dennes arbejdsgivers forsikringsselskab – og i sidste instans er der mulighed for at indbringe sagen for domstolen. Hvorvidt det er relevant og hensigtsmæssigt at klage eller rejse sag kan Ase Lønmodtager hjælpe dig med at afklare – og i givet fald støtte og hjælpe dig med at gå videre med sagen.