Blog

Sådan styrker du din IT-sikkerhed på rejsen

Mange danskere elsker at rejse til udlandet og opleve nye kulturer og møde mennesker, der lever på helt andre måder end os. De fleste danske familier rejser til udlandet mindst én gang om året, og mange danskere rejser desuden meget i forbindelse med deres job. Men både danske privatpersoner og danske virksomheder udsættes dagligt for cybertrusler og hackerangreb, og det er ingen undtagelse, når vi befinder os i udlandet. Derfor er Center for Cybersikkerhed nu kommet med en ny sikkerhedsanbefaling om, hvordan du styrker din it-sikkerhed på rejser til udlandet.

 

Hvorfor er danskerne truet?

Når folk rejser ud af landet, medbringer de ofte deres smartphones, tablets og (arbejds)computere, og mange vælger at arbejde, når de er bortrejst. Men ofte indeholder de medbragte elektroniske enheder vigtige informationer fra den virksomhed, man er ansat i. Det kan eksempelvis være forretningshemmeligheder, forskningsresultater eller vigtige forhandlingsstrategier, og alle disse informationer kan være meget interessante for en tredjepart at få fingrene i.

Dette resulterer i en øget risiko for, at virksomhedens informationssikkerhed bliver svækket, især når den pågældende medarbejder forsøger at til tilgå informationerne via udenlandske netværksforbindelser.

 

Hvad kan man selv gøre?

Der findes heldigvis en række it-sikkerhedsmæssige forholdsregler, man kan tage, næste gang man tager på udenlandsrejse. De vigtigste 6 råd til rejsen lyder sådan her:

1) Undgå offentlige internetopkoblinger til at udveksle og tilgå sensitive informationer.

2) Benyt aldrig fremmed it-udstyr til at udveksle og tilgå sensitive informationer.

3) Hav altid dit it-udstyr under opsyn

4) Tilslut aldrig fremmede USB-enheder eller -strømopladere til dit it-udstyr

5) Udlån aldrig dit it-udstyr til fremmede personer

6) Udskift altid dine kodeord til de tjenester, som du har tilgået på rejsen, når du vender hjem 

Er din store passion at rejse og udforske nye steder og kulturer, kan det faktisk blive en del af din indretning, eksempelvis med et verdenskort fototapet. Du kan finde et fotostat verdenskort på www.nicewall.dk/verdenskort-fototapet.