Blog

Sådan passer du på kroppen på kontoret

Kontorarbejde kan være hårdt for kroppen, og det kan få store konsekvenser, hvis problemerne varer ved. Man bør derfor gøre alt i sin magt for at sikre en god ergonomi, så man slipper for at få problemer med kroppen grundet arbejde. Og det er ikke kun muskler og led, der er i farezonen; også øjnene er udsatte ved mange timer foran skærmen.

Begræns siddetiden mest muligt

Det er som sådan ikke noget problem at sidde ned, man skal bare passe på med ikke at gøre det i flere timer ad gangen. En god tommelfingerregel er at rejse sig et gang hver halve time, og så få strakt kroppen. Bare dét, at gå hen at hente et glas vand kan holde dig kørende lidt. Men hvis det er muligt er det også en god idé at variere arbejdsopgaverne i løbet af dagen, så man ikke kun sidder stille. Dette munder ud i forskellige arbejdsstillinger, hvilket er det bedste som du kan gøre for din krop, så det ikke er ensartet; for det er oftest dér, at skaderne sker.

Ergonomiske IT-produkter

Mange problemer opstår grundet de produkter, som er et basalt element for arbejdsdagen. Derfor er det en god idé at investere i sundheden på kontoret, gennem ergonomiske IT-produkter. Da IT-produkterne udgør nærmest hele arbejdsdagens omdrejning, er det derfor uden tvivl et vigtigt element i arbejdslivet. For eksempel er det en god idé både at have mus til venstrehåndede, og højrehåndede liggende. De fleste er højrehåndede, men det er rart at have, hvis man skulle få brug for en venstrehåndet mus. Unimouse fra Contour rigtig god til dette formål. Derudover skal produkterne også have en vis kvalitet bag sig. Heldigvis er det billigt og nemt, så man hurtigt kan få styr på problematikkerne. Det er meget vigtigt at beskytte kroppen så meget som muligt, både for dine ansattes skyld, men også for at nedbringe antallet af sygedage, og dermed din omsætning.

Tilpas dine møbler

En fejl som ofte går igen er, at inventaret på kontoret ikke er indstillet optimalt til den individuelles behov. Det er meget vigtigt at have bordet i en ordentlig højde, så man ikke vil komme til at sidde foroverbøjet, men det skal også indstilles rigtigt for at undgå nakkeskader fordi computeren dermed ikke står i den naturlige højde. Men det er ikke kun bordet, stolen er også vital for, om computeren kan tilgås på en ordentlig måde for kroppen. Hvis disse 2 elementer ikke spiller sammen, eller bliver overset, er der stor risiko for at skader opstår. Det er heldigvis nemt at indstille både bord og stol, det handler blot om at finde ud af den individuelles behov, når det kommer til dette.