Blog

Sådan opgraderer du din virksomheds kontorlandskab

I en moderne arbejdsverden, som den vi kender i dag, er der mange forskellige bud på, hvordan et kontor bedst indrettes. Flere og flere får jobs i en sektor, der indeholder kontorarbejde. Mange bruger derfor timevis om dagen på at befinde sig på netop kontoret. Faktisk bruger mange danskere op til 8-9 timer dagligt i et kontormiljø. Derfor er det også vigtigt, at man gør sig indforstået med, at den måde, som kontoret er indrettet og sat op på, er utroligt vigtigt. For ser man på det tidsmæssige regnestykke fra før, bruger man næsten lige så meget tid på kontoret, som man gør i hjemmet.

Her kommer en guide til, hvordan du opgraderer din virksomheds kontorlandskab til alles bedste. 

Hav styr på systemerne - det hjælper produktiviteten

Noget af det første og mest grundlæggende, som man bør gøre sig klar over, er at de IT-systemer som er implementeret på arbejdspladsen skaber grundlag for meget af den produktivitet, som dine medarbejdere kan levere. 

Er der for eksempel gamle computere eller larmende og forstyrrende telefon-systemer, kan det have meget negative konsekvenser. Derfor er der mange, som for eksempel benytter kensington systemer på deres arbejdsplads, som med mere end 35 års erfaring inden for it- og mobiludstyr er garant for kvalitetsprodukter. Et sådant system kan for eksempel højne produktiviteten på din arbejdsplads gevaldigt. 

Et grønt indspark skal aldrig undervurderes

Noget som man hører igen og igen, men som mange stadig glemmer, er hvor vigtigt indeklimaet og interiøreret i de rum, vi befinder os i, er. Det er lige meget om det er hjemme eller på jobbet, så skal man stadig kunne føle sig tryg og tilpas i de rammer, som man tilbydes.

Derfor er det en rigtig god idé at for eksempel have styr på det grønne på arbejdspladsen. Her er tale om planter, som både giver ilt, giver farve at se på, og skaber en dejlig ro på din arbejdsplads.  

Plakater og andet dekorativt

Noget som kan være med til at sikre et højt niveau over en længere periode, er at undgå hvide og tomme vægge. Der er ikke noget mere demotiverende end at have en udsigt som består af en blank og tom væg. 

Derfor er det utroligt vigtigt, at man som arbejdsgiver forstår at undgå dette. Det kan man for eksempel gøre ved hjælp af plakater, som man hænger op på væggene. Det behøves ikke være en dybere personlig plakat - faktisk skal dette måske endda undgås - men kan for eksempel blot være et landskab eller anden natur.

Det kan give et fantastisk miljø og boost til medarbejderne at have sådanne elementer på plads på arbejdspladsen, og det hjælper på produktiviteten i sidste ende.  

En sidste ting, som mange overser, når det gælder arbejdspladsen, er det lys, der kommer ind på kontoret. Det er vigtigt, at interiøret og indeklimaet er præget af lys, da det beviseligt giver mere energi og overskud til mennesker. 

Når du har fulgt denne guide, er du forhåbentligt tættere på at have optimeret din virksomheds produktivitet.