Blog

Sådan laver du et godt CV på dansk og tysk

Vi skal (næsten) alle igennem det. Der skal laves et CV. Nogle af os kommer på kurser i det, andre kan lave det uden de store udfordringer imens nogle søger hjælp på nettet. Vi har sat os for at lave en lille IT guide til dig, der leder efter info om, at lave et godt CV online, hvad enten det er til en arbejdsplads i Danmark eller Tyskland.

 

Dansk CV

Grundlæggende set, så er vi ganske uformelle i Danmark også når det kommer til at hyre nye medarbejdere og ofte handler den endelige udvælgelse mere om personlighed end karakterer og opsætning af CV. Men det skal alligevel være i orden og et CV er nok det mest formelle af alle ting i jobsøgnings-processer.

Mange har tendens til at være for formelle i udformningen af sit CV i den forstand, at de skriver alt de nogensinde har lavet i det, i detaljer. Det udviser selvfølgelig oprigtighed, men 9 ud af 10 ansvarlige for ansættelser kommer aldrig til at læse et langt CV da de ofte modtager mere end 100 CV’er til hvert opslåede job.

Derfor skal du holde det kort, men detaljeret. Og hvordan så det? Du skal skrive alle jobs du har haft ind, i hvert fald så der ikke er perioder uden ansættelse, med mindre det selvfølgelig er tilfældet. Men beskriv ansættelser, der ikke har relevans til det nye job kort og dem, som har relevans mere detaljeret.

Gør det videre overskueligt og let for arbejdsgiveren at finde rundt i. Helt essentielt er det, at lave det kronologisk med seneste jobs øverst.

 

Tysk Lebenslauf

På tysk hedder et CV Lebenslauf og er ligesom det meste i Tyskland noget mere formelt end i Danmark.

Her siger billeder mere end tusinde ord, så her linker vi til gratis skabeloner på tyske CV’er eller lebenslauf beispiel.