Blog

Sådan lærer du sprog på farten

Annonce

”Bonjour, ca va?” Har du en lille drøm at have et bedre kendskab til andre sprog, og gad du godt kunne mestre et nyt sprog? Om det er flydende i italiensk, eller blot enkle sætninger på spansk, kan det være svært at lære et nyt sprog. Sidder du i denne situation, men har du svært ved at finde tiden til at lære et nyt sprog? Så er du kommet det til det rigtige sted. Med sprog-apps kan du lære sprog, på trods af en travl hverdag. I denne artikel, finder du råd til gode apps, der lader dig lære et nyt sprog, selv når du er på farten.

Hvor meget tid kræver det?

Det er meget forskelligt hvor tidskrævende det er at lære at nyt sprog. Overordnet afhænger det af hvor meget tid du har til at sætte af til det om dagen, og om hvor lang tid du har til at lære sproget. Der findes mange forskellige apps, som man kan bruge til at lære et nyt sprog, og hver app er forskellig fra hinanden. Mange af dem har forskellige funktioner, og flere tilbyder en brugerspecificeret udgave, hvor du selv kan vælge hvor meget tid du vil bruge.

Duolingo og dens funktioner

En af de populære sprog-apps er Duolingo. Duolingo er en app med et nemt og kreativt design. Duolingo er personaliseret, hvilket betyder at du selv bestemmer hvor meget tid du vil bruge på det dagligt, hvorefter Duolingo sender dig en notifikation, for at minde dig om at øve. Den er bygget op med små interaktive øvelser, som bliver tilpasset det niveau du befinder dig på. Hver gang du forbedrer dig i en øvelse, vil du modtage en ’belønning’. Med appen får du både forbedret din udtale og din grammatik. Har du kun fem minutters pause til at øve, kan du tilpasse det, så du ikke behøver at bruge længere tid. En undersøgelse har vidst, at udkommet af en sprog-klasse på et universitet, svarer til udkommet af 34 timer brugt på Duolingo.

Brug google som guide

En nem måde at finde den app, som passer bedst til dig, er ved at bruge google til research. Google er en søgemaskine, som man kan bruge til at undersøge alle emner. Mangler du råd til at finde nye møbler til dit kontor, kan du for eksempel søge på: ”kontorartikler eller kontormøbler ”. Nogle apps fungerer bedst hvis man vil fokuserer på ét sprog af gangen, imens andre apps er brugbare for dem som vil lære flere sprog på samme tid. Mangler du en anmeldelse af forskellige apps, til at lære sprog, kan du her, finde en artikel som giver dig et godt overblik.