Blog

Sådan låner du sikkert på nettet

Skal du låne penge på nettet, har du helt sikkert haft betænkeligheder, når du har ledt efter det rette lån. Ikke alle lånesider ser lige gode ud, og enkelte kan tilmed se lidt mistænksomme ud med mange stavefejl eller underlige tekster. Hvordan garderer du dig så bedst, når du vil låne på nettet? Og hvad skal du kigge efter?

Vi guider dig til, hvordan du nemt vælger en side med fuld gennemsigtighed og finder et lån, der udbydes af en sikker udbyder. Lån penge nemt på nettet - det behøver slet ikke være svært. 

Start med at kortlægge dine behov

Når du starter din søgning, kan det være en god idé at afklare, hvad du egentlig ønsker dig af dit lån. Måske vil du låne hurtigt med få omkostninger, eller måske har du brug for et større forbrugslån med en klar tilbagebetalingsplan?

Måske ønsker du at sammenligne en lang række lån, eller måske vil du låne penge med flere skræddersyede lånetilbud? Eller måske vil du samle lån i ét lån?

Når du ved, hvad du leder efter, kan du også nemmere sortere i de sider, du finder på nettet. 

Læs “om os”, og tjek for E-mærket

Du bør altid tjekke, om virksomheden har en “om os”-side, hvor de præsenterer låne- eller sammenligningsvirksomheden. De fleste, større legitime virksomheder har en side som denne, hvorimod nogle mindre sider ikke prioriterer dette. Det giver dig en tryghed i forhold til, om du kan kontakte låneudbyderen og lader dig vide, hvem der står bag.

I dag certificeres sikre hjemmesider med E-mærket, hvis de er sikre at handle på. Det fremgår som regel altid af forsiden eller deres “om os”-side, hvis det er tilfældet, at de har certificeringen. 

Undersøg ansøgningsprocessen

En lånevirksomhed bør altid give dig alle oplysninger om dit lån, inden du underskriver det. Det betyder, at du skal kende til både rente, ÅOP og ydelse, inden du takker ja til lånet.

Flere virksomheder lader dig sammenligne lån i en lang oversigt, men lad dig ikke narre - de forskellige lånevirksomheder betaler ofte en provision for at ligge højt i oversigten. Det bør altid fremgå på siden, hvis det er tilfældet. 

Det vigtigste - husk NemID

Når du underskriver et lån, bør det altid foregå med NemID. Det er din garanti for en sikker låneproces. Med NemID bliver alle dine personlige kreditoplysninger automatisk hentet af låneudbyderen, der derefter kan give dig et tilbud, der passer til netop din privatøkonomi.