Blog

Sådan indretter du et smart hobbyrum

At dyrke sine hobbyer er en essentiel del af vores hverdag og livskvalitet. Hvad enten din hobby er at spille computerspil online, reparere gamle modeltog eller noget helt andet, så kan det rigtige hobbyrum giver dig mange gode timer.

Her får du en miniguide til, hvordan du kan indrette et funktionelt rum, som du elsker at opholde dig i.

Et hobbyrum kan være mange ting

Elsker du eksempelvis at spille computerspil og at begå dig på internettet, så kan det være en god idé at tage computeren ud af stuen og flytte den ind i et separat rum, hvor du kan få den ro du behøver og du kan samtidig undgå at genere dine samboer.

Bor du sammen med andre familiemedlemmer, en kæreste eller måske en roommate, så kan I også bruge hobbyrummet som kontor eller til andre kreative aktiviteter.

Har rummet mere end ét formål, så er det en god ide at holde lokalet ryddeligt og systematiseret. På den måde undgår du rod, og det bliver ikke en byrde at bruge rummet til hverdag.

Brug f.eks. store skabsløsninger, reolsystemer eller kasser til at holde tingene adskilt, og så du hurtigt kan finde dem frem, når du har brug for det.

Find eventuelt inspiration til opbevaring hos testfabrikken.dk/. Her kan du finde kvalificerede tests af opbevaringsmøbler, så du kan finde den helt rigtige løsning til netop dit hobbyrum.

Skab en god atmosfære

Men når rummet skal indrettes, så er det ikke kun opbevaringen der skal være på plads. Hvad du sidder på eller arbejder ved, skal nemlig være funktionelt.

Sidder du f.eks. ved en skærm i mange timer i forbindelse med spil, musikproduktion eller lignende, så kan det være en god idé med en ergonomisk stol og et bord der kan justeres i højden. Undgå at din krop tager skade pga. af din hobby, og husk at ændre din kropspositur jævnligt. Sidder du i den samme stilling i for mange timer, så kan det give rygproblemer.

En god atmosfære betyder også at indeklimaet skal være i orden. Er dit hobbyrum eller gamerrum for lille, så vil det kræve mere udluftning. Husk derfor at holde rummet ventileret, på den måde skaber du en bedre atmosfære og du gør det mere attraktivt for dig selv eller din roommate at opholde sig i rummet.

Farver, planter og alt indimellem

Som med alle andre rum, så gælder det også for hobbyrummet at det gerne må afspejle din personlige stil.

Rummet skal selvfølgeligt være funktionelt, men det skal også være hyggeligt at opholde sig i rummet. Overvej derfor hvilke æstetiske præferencer du har og integrer dem i indretningen. Kan du godt lide stærke farver, så giv lidt farve til én væg eller to. Husk dog at du måske skal se på denne farve hver dag i flere måneder eller år, så vælg noget som du ikke bliver træt af.

Er du til planter og blomster, så kan du med fordel sætte en potteplante eller to ind i rummet. Planterne giver både en følelse af hjemlig hygge, som måske gør det nemmere for dig at koncentrere dig. Derudover giver de en renere og mere åndbar luft.

Kan du lide billeder på væggene, stearinlys eller smarte lamper, så kan du med fordel også indrette rummet med disse ting. Hæng noget op på væggene som du inspireres af eller bliver gladere af.

Et tomt rum er ikke tiltrækkende, men et for overfyldt rum kan have samme, negative effekt. Find derfor en balance der passer bedst til dig og dine behov. Ønsker du et helt simpelt rum, og er det det du finder mest ro i, så undgå alt det overflødige i din indretning.