Blog

Sådan færdes du sikkert på nettet

Alle ønsker, at de kan færdes online på alle de sider, de ønsker, og personer ønsker dermed ikke at være nervøse for potentielle farer online.

Derfor får du her nogle gode råd og bliver guidet til alt fra sikre lån til sikker gaming online. Så hvis du gerne vil øge din egen sikkerhed, så læs med herunder.

 

Sådan låner du sikkert

Hvis du overvejer at tage et lån online, er der visse ting, du kan gøre for at sikre dig selv imod økonomisk svindel. Her er der tre advarselslamper, som du bør kigge efter:

  • Du skal ikke bruge NemID.
    - Hvis dette er tilfældet, er du langtfra sikker. Lån kun hos danske udbydere, der beder dig om at skrive under med NemID.

  • Der er mange stavefejl på hjemmesiden eller i en tilbudsmail.
    - Hvis du har fået et godt lån tilbudt fra et ukendt firma, bør du være en smule opmærksom. Er der mange fejl i teksten? Og lyder det for godt til at være sandt? Så er det nok netop dette.

  • Kundeservice
    - En reel låneudbyder vil altid have en E-mailadresse som minimum og ofte også et telefonnummer, hvor du kan kontakte deres kundeservice afdeling.

Lån online handler dog ikke kun om at beskytte sig selv og sine oplysninger fra andre – det handler også om at beskytte sig mod sig selv. Hvad vil det sige?
Det vil sige, at mange optager lån, som de faktisk ikke har råd til. Derfor bør du altid lægge et godt og solidt budget, før du optager et lån.

Det samme gælder for helt unge mennesker, der optager lån uden at have den store forståelse. Lån til 18-årige og lån trods RKI er blevet ret populære, og de behøves heller ikke at være dårlige, hvis blot du tænker dig om.

De mange muligheder for at låne på nettet, kan faktisk være til gavn fremfor skade, hvis blot du har hovedet med.

 

Gaming: Husk sikkerheden

Når du, eller måske dine børn, gamer online, er sikkerheden også vigtig. Der er nogle forskellige aspekter i dette.

Det første aspekt er personlige oplysninger. Du, eller nogen anden, bør aldrig give informationer som mobilnummer, adresse, CPR-nummer eller lignende til andre spillere.

Det andet aspekt er dine spiloplysninger. Giv aldrig dit password til andre.
Det tredje aspekt handler om krænkelser. Mange oplever at blive krænket verbalt på nettet – pas på dig selv, når du spiller online.

 

Beskyt din computer helt generelt

Ligegyldigt om du gamer, låner eller arbejder på din computer, så er den generelle sikkerhed meget vigtig.

Du kan med stor fordel downloade et troværdigt og effektivt antivirusprogram. Du kan blandt andet finde genveje til download af: AVG, McAfee og flere andre troværdige antivirusprogrammer online.

Herudover bør du undgå at gemme passwords på din computer. Bemærk, at dette nogle gange sker, uden du lægger mærke til det. Så hvis du en dag vil logge ind på din netbank, og hjemmesiden selv forslår dit CPR-nummer og din kode, bør du straks fjerne dette.