Blog

Sådan får du råd til gamer pc’en

Er du også blevet bidt af e-sport og gaming? Så har du nok også overvejet, om din nuværende bærbar fra studietiden er tilstrækkelig til at trække de populære titler som PUBG, Counter Strike og World of Warcraft. Er du kommet frem til den kedelige konklusion, at der er behov for en opgradering, får du her gode tips til, hvordan du får råd til gamer pc’en. 

Køb brugt

Er e-sport og gaming en relativ ny verden for dig, og er du ikke sikker på, om det overhovedet er noget for dig, kan du starte ud i det små med en brugt pc. Du bør dog være opmærksom på, at brugte computere svinger meget i kvaliteten. Er du derfor ny inden for gaming, bør du søge råd hos en erfaren IT-sagkyndig  

Er du typen, der gerne vil bygge din pc selv op fra bunden, kan du vælge at købe de enkelte dele brugt og løbende bygge din egen pc.  

Læg et budget

Hvis du ikke har brug for pc’en lige nu og her, kan du med fordel lægge et budget. Dette gør du ved at fastsætte et beløb, du gerne vil købe for og sætte en tidshorisont. På den måde ved du, hvor meget du skal sætte til side hver måned. Har du en lille opsparing at trække på, tager det væsentlig kortere tid at få sparet det sidste op.

Hvis du ikke allerede har en opsparing at trække på, bør du først og fremmest få sat en opsparing op, hvor du hver måned overfører et beløb til. På den måde sikrer du dig, at du ikke skal ud og låne penge, hver gang du har behov en større udgift, end dit rådighedsbeløb kan understøtte.

Finansiering eller kviklån?

Der er masser af muligheder for at købe din computer på afbetaling, men du bør altid undersøge lånemarkedet grundigt, inden du sætter din underskrift på en låneaftale. Der er nemlig store prisforskelle på at låne penge, og du kan dermed være heldig at spare masser af penge.

Hvis du vælger at finansiere din gamer pc, er det vigtigt, at du vælger en kortvarig afdragsordning, selvom det kan være fristende at kun skulle betale et par hundrede kroner om måneden. Det skyldes nemlig, at computere og andet elektronik har en kortvarig levetid, og derfor skal udskiftes med jævne mellemrum. Du kan derfor ende med at skulle afdrage på flere computere på samme tid, hvis du har valgt af betale dine computere af over mange år.

Hos KreditNU har du mulighed for at ansøge om en kredit iform af et sms lån i størrelsesordenen 1.000 – 25.000 kroner. Lånet er en kredit, som du kan indfri når som helst. Dermed får du råd til din nye gamer pc, uden du er bundet til en låneaftale.