Blog

Sådan får du adgang til udenlandske streamingtjenester

Annonce

Forestil dig at kunne se de allernyeste amerikanske tv-serier, få timer efter de har haft premiere på tv. Serier og film, som vi ellers må vente i årevis på. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det kan faktisk lade sig gøre. Her i Danmark har vi adgang til en masse forskellige streamingtjenester, men det er kun en brøkdel af alle de tjenester, der findes i det store udland. Som udgangspunkt er de fleste streamingtjenester geoblokerede, hvilket vil sige, at de ikke kan bruges medmindre man befinder sig i bestemte lande.  

 

Det kan en såkaldt VPN-forbindelse lave om på. Du kan læse mere om VPN og en anmeldelse af de bedste tjenester på bredbånd.dk/vpn  

 

Med en VPN forbinder du til en næsten valgfri server et eller andet sted i verden. På den måde kan du få adgang til en masse indhold, som ellers er forbeholdt brugere i netop det land.

 

Et skatkammer af fede serier

Takket være VPN-teknologien kan du eksempelvis købe abonnement på den amerikanske streamingtjeneste Hulu. Der kan du nyde et helt overflødighedshorn af serier, der også kører på dansk tv, men ofte er mindst én sæson bagud. Det er blandt andre “Law and Order”, “Blindspot”, “The Simpsons” og “Modern Family”

 

Netflix er i det meste af verden, og noget af indholdet er begrænset til at være lokalt. Med en VPN-forbindelse kan du derfor se Netflix-indhold, som normalt er forbeholdt brugere i andre lande. Især kan det anbefales at tage et kig på deres indhold i USA og Storbritannien; der er virkelig meget, som ikke har fundet vej til Danmark endnu.

 

En tredje mulighed er IPlayer fra BBC. Den store britiske mediekoncern er public service og har derfor kun gratis indhold. Med IPlayer kan du streame de serier, dokumentarudsendelser og meget, meget mere som det normalt kun er briter, der kan se. Det er eksempelvis storspillende Benedict Cumberbatch i den anmelderroste “Sherlock” og de første 10 sæsoner af “Doctor Who.”

 

De sportsinteresserede vil elske abonnementer på blandt andre canadiske TSN og australske Optus Sport. Som de andre tjenester kræver det et helt almindeligt abonnement, som du betaler for i henholdsvis canadiske dollars og australske pund.

 

Helt lovligt

Det skal understreges, at det er helt lovligt at bruge en VPN. Der er intet ulovligt i det, fordi man betaler abonnement på de forskellige streamingtjenester ligesom alle andre. Der er ikke tale om snyd for at få et produkt, der ellers koster penge, gratis.