Blog

Så er der en ny Firefox-browser på banen

Måske du er en firstmover inden for browsere, så du allerede har skiftet til Firefoxs nye udgave: Firefox Quantum, der netop er lanceret af Mozilla.

Hvis du ikke er så hurtig på browser-området, og gerne lige vil høre lidt om, hvad det nu er for noget, så kan du blive lidt klogere af at læse denne artikel. Måske du ikke engang ved, hvad en browser er, eller hvad det hele har med dig at gøre; det kan denne artikel også kaste lidt lys over.

 

Firefox Quantum: den nye browser

I nogle år er Mozilla blevet skubbet af banen af eksempelvis Google Chrome, men nu er Mozilla altså fremme med en nærmest nybygget browser, der er klar til at tage kampen op og score nogle mål.

Firefox Quantum indeholder de mest omfattende ændringer og fornyelser, som Mozilla har lavet ved en browser i 14 år. Derfor er denne opdatering noget særligt.

Ændringerne er bestemt ikke bare småting; det er noget, du som bruger vil opleve, når du anvender Firefox Quantum. Du som bruger vil opdage forskellene. Det er således værd at få opdateret til den nyeste version, hvis du i dag sidder med en gammel version af Firefox – og det er måske også værd at skifte fra en anden browser.

 

Med den nye Firefox Quantum browser er der blandt andet sket følgende:

Den nye Firefox Quantum er ifølge Mozilla dobbelt så hurtig som den gamle Firefox. Mozilla har benyttet sig af noget helt ny teknologi til at lave browseren, og det er altså denne teknologi, der giver den hurtige ydeevne, der kan komme dig til gode. Jo hurtigere jo bedre, for internettet er bestemt ikke noget, som nogen gider at vente på, det skal bare gå lynende stærkt – indlæsning af sider skal ske med det samme uden problemer.

Med Firefox Quantum kan du også sagtens have rigtige mange faneblade åbne på en gang, for browseren gør, at det er hurtigt at skifte mellem dem.

Udover den lynhurtige ydelse bruger den nye browser også mindre af computerens hukommelse. Det betyder, at computeren kan bruge kapaciteten til at køre andre programmer, hvilket også er en fordel for dig som bruger.

Foruden alle disse bonusting har browseren også fået et smart, nyt design, som du kan have glæde af, når du bruger internettet. 

Der er altså lavet en masse ændringer ved det gamle Firefox for, at det er blevet til Firefox Quantum. Firefox Quantum er ikke bare en ny udgave af det gamle, Firefox Quantum er en ny browser, som vil kæmpe om pladsen som den førende browser.

 

Kort og godt om ’browser’

Er du en af dem, der faktisk ikke har helt styr på, hvad en browser er, skal du ikke blive flov, du skal derimod læse videre:

En browser er kort og godt et computerprogram, der kan hente og vise websider.

Når du bruger internettet, læser din browser de koder, som en programmør har skrevet, og så viser browseren dig noget forståeligt. Browseren afkoder afsenders koder, så du kan se, hvad afsender vil vise dig.

Der findes forskellige browsere; Firefox Quantum er således kun én af dem. Her må man vælge, hvad man er mest til.

Hvilken browser bruger du? Måske du skulle prøve Firefox Quantum – du kan altid skifte igen, hvis det ikke lige er dig, men forandring fryder, som man siger.