Blog

Programmer der hjælper dig med matematikken

Matematikken er en videnskab, der har en meget lang historie og rødder tilbage til for flere tusind år siden. Matematisk viden og alt det der hører med til den, har gennem tiden gennemgået en revolutionerende udvikling, der er altafgørende for, hvordan meget foregår I dag. Matematik finder du I næsten alt, og matematisk viden fylder på den eller anden måde en del af vores hverdag. Når en samtale drejer sig om matematik, finder man dog ofte delte meninger hos mennesker. Nogle elsker det og nyder at lave de kringlede mellemregninger, som fører til faste resultater, mens andre forsøger at kæmpe sig igennem svære beregninger, formler og ligninger, der bare ikke vil løses.

En ting, som vi ikke kan klare os uden, når vi bruger matematik, er værktøjer. Engang fandtes der blot gamle bøger fyldt med viden, som du måtte lære ud fra vha. hjælpermidlerne papir og blyant. I dag er vi heldigvis så privilegeret, at hjælpemidler som f.eks. smarte regnemaskiner står os til rådighed, når et regnestykke bliver for svært. Endnu et hjælpemiddel vi I dag har, er computeren. Den bærbare computer er typisk med over alt, så hvorfor ikke samle nogle værktøjer, som du kan bruge derpå?
Læs med I artiklen og bliv klogere på et par programmer, som kan gøre den vanskelige matematik lidt lettere for dig.

 

Programmer til din computer

Valg af program afhænger selvfølgelig af hvad du har brug for, og I nogen grad hvilken type computer du har. Uanset om du skal bruge et program til privat- eller skolebrug, er det altid vigtigt at lave research og undersøge, hvad du har af muligheder.

  • Hvis du skal bruge en lommeregner på farten, og du har glemt din egen derhjemme, så er HiperCalc en mulighed for dig. En lommeregner med indstillinger der hjælper dig med at løse avancerede regnestykker, ligninger, brøkregning m.m.
  • Hvis du har en computer fra Apple, kan TI-Nspire varmt anbefales. Denne software kan hjælpe dig med alt fra almindelige beregninger til grafregning og opbygning af statistikker.
  • Hvis du er indehaver af Microsoft Word er programmet WordMat blevet vældig populært blandt særligt elever på ungdomsuddannelser. Alle beregninger du laver, samles I et overskueligt dokument. Du kan I programmet vælge mellem en del forskellige funktioner f.eks. forskellige formler til løsningen af ligninger.

Der findes et væld af programmer samt andre hjælpemidler ude på markedet. Forskellige programmer har forskellige styrker. Det er derfor vigtigt at være dækket godt ind med både nogle fysiske værktøjer som f.eks. en regnemaskine og et godt program på din computer. Husk at vælge værktøjer, der gør matematikken lidt nemmere og mere overskuelig for dig.

Vi ønsker dig god fornøjelse med matematikken!