Blog

Plastik bliver brugt til computere – men hvordan laver man plastik?

Langt de fleste computere bliver lavet af en blanding af plastik og metal og det er der mange fordele ved. Plastik er generelt et interessant produkt som bliver brugt til virkeligt mange ting. Der er ingen tvivl om at plastik har mange fordele i en computer, men ved du hvordan man laver plastik? Det vil du få svaret på her, hvor vi kommer med en forklaring på hvordan man fremstiller plastik og produkter af plastik.

Hvordan laver man plastik?

Der er ikke mange der ved det, men man laver plastik ved hjælp af olie. Olie bliver brugt til mange ting såsom forbrændingsmotorer, hvor det endeligt blot bliver brugt en enkelt gang, hvorefter de fordufter op i luften og forurener vores verden. Men plastik gør at olien kan blive brugt igen, igen og igen, da det kan bruges i meget længere tid.

Man bruger råolie til at lave plastik, og derudover så bliver der også brugt materialer såsom kul og cellulose kombineret med salt, som i denne proces kan skabe plast, som vi kender som almindelig plastik. Det er dog kun 5% af vores olieforbrug i verden der bliver brugt på Plastik, hvor størstedelen af olieforbruget som du måske har gættet, bliver brugt til forbrændingsmotorer.

Når plastikken er brugt, og genbrugt nok gange, så det ikke kan genanvendes mere, så vil det til sidst kunne blive brugt til at lave energi på et forbrændingsanlæg.

Hvordan laver man produkter i plastik?

For at lave produkter i plastik så findes der forskellige metoder at gøre det på. Der findes sprøjtestøbning som er den mest brugte måde at lave plastikprodukter på, hvor man bruger en sprøjtestøber til små plastikdele.

Derudover så findes der også termoformning som også er kendt som vakuumformning som er en af de ældste metoder til at lave plast.