Blog

Påsken er endnu en anledning til chokolade og gaver

I Danmark har vi ligesom de fleste andre lande nogle faste traditioner. Selvom vi har forskellige traditioner, så er der nogle traditioner, der går igen i flere lande. Dette er traditioner som jul og påske, der er opstået af religiøse grunde og som sættes i sammenhæng med Jesus. Derfor er det også primært de kristne lande, der fejrer jul og påske, da Jesus er en stor del af den kristne tro. På trods af, at traditionerne er opstået på en religiøs baggrund, er det sjældent det vi forbinder hverken jul eller påske med. Her er det primært maden, hyggen, chokoladen og vigtigst af alt gaverne.

 

Julen varer lige til påske

Julen handler primært om gaver og hygge i familiernes skød, noget julemanden er et symbol på. Til påske er det påskeharen, som kommer med chokolade, der er symbolet. Derfor er det også primært chokolade, påsken bliver sat i forbindelse med. Selvom chokolade er det man som regel får til påske, er der også nogle der giver påskegaver i stedet. Det er tit i forbindelse med gækkebreve, at man modtager påske chokolade. Billige påskeæg - Dette forekommer hvis modtageren ikke kan gætte afsenderen. Gaven er ofte billige påskeæg, men kan selvfølgelig også være en anden form for chokolade eller noget helt tredje.

 

Påskefrokost er et must

Udover chokolade er snaps også en fast del af påskens mange påskefrokoster, hvor vi ligesom til jul, spiser god mad og skyller det ned med et glas snaps. Derfor kan en flaske snaps også fungere som en god påske gave, dog kun til de voksne. Udover den næsten obligatoriske snaps, er påskefrokoster en god anledning til at samle sin familie eller sine venner i festligt lag. En værtsgave til påskefrokosten kunne passende være endnu mere chokolade. Det falder med garanti i god jord.