Blog

Overvejer du at springe med på bitcoin-bølgen?

Intro til mulighederne for investering i kryptovaluta

Når man er ivrig bruger af nettet, skal man også ofte have kortoplysningerne frem og handle online - enten for at få adgang, til at kunne downloade eller bestille diverse varer hjem. Bitcoin og de andre kryptovalutaer bærer på et solidt potentiale til at blive en sikker måde at lave pengetransaktioner online - både mellem privatpersoner og når man handler med en virksomhed.

 

Hvad gør kryptovaluta-teknologierne så interessante?

Det er ganske nye teknologier, som kryptovalutaerne er funderet på og som de forskellige kryptovalutaer konstant videreudvikler. Blandt de mest kendte er blockchain-teknologien, som nogle af sværvægterne inden for kryptovaluta såsom Bitcoin og Ethereum baserer sig på. Blokkædeteknologi kredser netop om førnævnte datasikkerhed ved transaktioner af penge såvel som information, hvilket må siges at være en interessant teknologi for alt fra institutioner til industrielle erhverv.

En anden teknologi, som uden tvivl bliver et hot diskussionsemne i den nærmeste fremtid, er datasikring i forhold til produkter, der virker ud fra en opkobling til det såkaldte IoT (Internet of Things) - altså lige fra computer, smartphone og tablet til tyverialarm, højttalersystemet i stuen og vaskemaskinen. Her er det bl.a. IoTA-kryptovalutaen, som baserer sig på konstant udvikling af datasikkerhed, når IoT-produkter udveksler data med hinanden.

 

Diskussionen om investering i kryptovaluta

De, der forholder sig mere skeptisk over for de forskellige kryptovalutaers potentialer, stiller sig ofte kritisk over for investering i kryptovaluta - logisk nok. Argumenterne kredser ofte om, at vi ikke ved hvad fremtiden vil bringe og at der flere omgang har været bobler, hvor fx kursen på bitcoin steg eksplosivt for så at falde. Dagskurserne har siden kryptovalutaernes “fødsel” for 10 år siden ligeledes altid haft store udsving.

Pt arbejdes der på at udforme regulativer, der vil sørge for at kurser for kryptovaluta vil være langt mere stabile i fremtiden. Disse lovende regulativer får allerede nu flere til at opkøbe bitcoin, ethereum, ripple, iota og de mange andre kryptovalutaer, så hvis man vil gøre handling ud af overvejelserne om at investere, er det nok snart på tide.

 

Find en solid investeringsmodel

Et andet argument mod kryptovaluta og investering har kredset om, at der findes et væld af investeringsmodeller og at de mere tvivlsomme investeringssider lover guld og grønne enge. Men som med alle andre former for investering, skal du selvfølgelig læse grundigt op på netop din type af investerings vilkår og risici - og søge tilbundsgående viden om feltet, inden du sætter hele opsparingen på spil!

En god side at få et overblik over de forskellige former for investering og kryptovalutaer er på Coinbox.dk, hvor du også kan finde saglige anmeldelser af diverse investerings-sider.

Som med alle typer af investering, bliver kryptovaluta aldrig en stensikker vej til økonomisk succes. Ikke mindst skal du selv gøre en aktiv indsats og holde dig opdateret, hvis du vil have en fortjeneste ud af dine investeringer. Til gengæld får du med garanti fingeren på pulsen, når det kommer til de store digitale landvindinger og revolutionerende teknologier, vi ser i disse år - og dét betaler sig under alle omstændigheder!