Blog

Opdag offline gaming cirkler på internettet

Vi bruger mere og mere tid online, og derfor længes flere og flere personer efter at socialisere offline. Dette gælder såvel unge som folk, der er lidt længere oppe i alderen. I denne artikel kan du læse om, hvordan offline gaming cirkler dækker behov for at socialisere offline.

 

Grupper mødes til online banko

Der er flere og flere, som tænker kreativt og socialiserer online. Blandt andet er der grupper, som mødes til online banko, der er en aktivitet, som er blevet utroligt populær i løbet af de seneste år.

 

Blandt andet har unge personer fra Houlkær mødt hinanden på nettet flere gange i løbet af de seneste måneder for at spille banko online. Louise Romby Ambrosens står bag initiativet. Ambrosens står normalt bag Bum – Børn og Unges Mødested i Houlkær, og nu hvor der ikke var mulighed for at mødes i aktivitetshuset, valgte hun at invitere unge til online banko over Skype.

 

Hvis du ikke kender til online banko, kan du læse meget mere om det sjove spil på DK Bonusfinder, som har dybdegående guides af online spil på nettet.

 

E-sports-foreninger over hele Danmark

Der er også generelt flere og flere e-sports-foreninger over hele Danmark. Blandt andet er der Herning eSports, hvor de især fokuserer på unges trivsel i forhold til en meget isoleret hverdag.

 

I Herning eSports har de erfaret at de forskellige computerspil er med til at samle unge i denne offline form for gaming cirkel. Disse unge mennesker mødes over en fælles interesse og fællesskabet omkring computerspil som for eksempel Fortnite, kan være med til at skabe en samlende effekt.

 

eSport er blevet til en foreningsidræt

Esport er netop blevet til en foreningsidræt på linje med andre sportsgrene som for eksempel gymnastik og håndbold. Det blev afgjort af Skatterådet, som slog fast, at eSportsforeninger skal fritages for moms.

 

Denne afgørelse er ifølge DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen en afgørelse, som er med til at sikre fortsat udvikling af eSports i foreningsformat, hvor unge danskere har mulighed for at kunne dyrke eSport uanset deres talent, sociale baggrund samt deres niveau.

 

Generelt går flere og flere til eSport i en dansk idrætsforening. Medlemstal fra 2019 viste at der var en stigning på 58 procent på blot et år, og da var der omkring 7742 personer, der dyrkede eSport i Danmark. Det tal er sikkert endnu højere i dag.

 

Thomassen peger også på, at denne form for gaming cirkler, ikke kun handler om at blive god til at spille for eksempel Counter Strike. Flere og flere unge danskere melder sig ind i eSportsforeninger for at blive en del af fælleskabet og at være en del af et trygt miljø, som fokuserer på mental, social og fysisk sundhed.

 

Voksende interesse i brætspilscaféer

Men det er ikke kun de digitale spil, som kan danne gode rammer for fælleskab. I de seneste par år er brætspilscafeer blevet mere og mere populære. Der er altid kamp om pladserne på Danmarks første brætspilscafé, som er Bastard Café i den danske hovedstad København.

 

Bastard Café startede hjemme i Bo Thomasens lejlighed med en form for gaming cirkel. Thomasen slog hver torsdag dørene op for dem, som havde lyst til at komme og spille brætspil. Det projekt tog fart henover årene, og da det voksede for stort til lejligheden, åbnede Thomasen altså en café i København.

 

Siden Bastard Café åbnede i den danske hovedstad i 2014, er der åbnet flere andre brætspilscaféer andre steder i Danmark. Det er et tegn på, at danskerne har en vis interesse i offline spil i en tidsperiode, hvor vi bruger mere og mere tid online.