Blog

Nye regler på markedet for små lån

Markedet for lånetyper vokser hastigt, og det kan næsten være svært at følge med i de alle forskellige låneudbydere efterhånden. Man skal dog være opmærksom på, at fx kredit lån og andre lånemuligheder ikke altid dækker over det samme. Der er efterhånden også kommet mange andre lånetyper til som kviklån, minilån, sms-lån og mobillån, der alle kommer med forskellige vilkår og betingelser samt ansøgningsmetoder.

 

De har dog alle det tilfælles, at disse låns popularitet er steget drastisk, og det er ikke uden grund. De er nemme at ansøge om, og pengene går direkte ind på din NemKonto. Det kan i virkeligheden næsten ikke være meget lettere. Lovgivningen har dog har svært ved altid at følge med. Der kom så mange billige online lån, at lovgivningen har forsøgt at begrænse mulighederne.

 

Lovene har gerne ville begrænse de lånetyper, som man typisk kaldte hurtigt lån, med henblik på at beskytte forbrugerne. Det er, fordi mange måske ikke overvejede konsekvenserne nøje, inden de foretog lånet. Vi ville andre anbefale, at man ikke sætter sig ind i det gældende regler for hvert enkelt lån! Lån burde nemlig ikke give dig økonomiske problemer, men i stedet hjælpe dig ud af de økonomiske problemer. Det kan de fx gøre ved at købe lige netop det, som du har brug for i jagten på dit nye arbejde, eller som gør, at du har det mentale overskud til at gå på job dag efter dag efter dag. Så længe, at du har sikret dig, at du kan betale lånet tilbage inden for afbetalingsperioden, så har du absolut ingenting at være bekymret for. Heldigvis kan de fleste mennesker godt selv afgøre, hvad der er bedst for dem og deres økonomi.

 

En af de regler, der er blevet indført er den kendte betænkningstid på 2 døgn eller mere nøjagtigt 48 timer fra dit ansøgningstidspunkt. Før i tiden ville ansøgningen tage få minutter, du ville verificere din identitet med dit NemID, og pengene ville ret kort tid efter være indsat på den NemKonto. I vil det altså blive en smule anderledes, da denne tvungne tænkepause bliver en del af lovgivningen på området for låneproceduren. Selve låneansøgningen skal du dog ikke bekymre dig om – den vil stadig være lige kort og brugervenlig.

 

Denne lovgivning vil især ramme det, man kalder kviklån og nye sms-lån 2019. Man har valgt at tage denne forholdsregel, fordi undersøgelser viste, at de primært blev brugt på impulskøb. De, der har lavet loven, håber altså på, at man kan lave en nedskæring i antallet af hurtige lån online. Det er vigtigt at vide, at låneinstituttet eller låneudbyderen ikke må tage kontakt til dig i løbet af de 48 timer, da det er en tid, der er beregnet til, at du skal reflektere over, hvad du egentlig gerne vil bruge de penge på. Det er også vigtigt at holde in mente, at dette ikke annullere fortrydelsesretten, som stadig er gældende.

 

En anden definition i loven siger, at det gælder lån med kort løbetid. Det er defineret som lån på 90 dage eller derunder. Det vil altså sige, at mange mindre lån nu har omlagt deres basale struktur, og mange af de specialiseret i meget små, hurtige lån har måtte forlænge løbetiden til mere end de 3 måneder.