Blog

Ny til havearbejde? Her er de bedste tips

Sponsoreret indhold:

Havearbejde kan være en hyggelig og trættende opgave, afhængig af om du har det rette værktøj eller ej. De følgende tips hjælper dig med at komme godt fra start.

 

  1. Vælg det rigtige værktøj. Der findes et bredt udvalg af haveredskaber, så det er vigtigt at vælge dem, der passer bedst til dine behov. Hvis du f.eks. har planer om at grave meget, vil en spade være et godt valg. Hvis du mest skal arbejde med mindre planter, er en spade et bedre valg.

 

  1. Få hjælp fra bøger eller internettet. Havearbejde kan være kompliceret, så det er nyttigt at få lidt vejledning, før man går i gang. Der findes masser af ressourcer både online og offline, som kan hjælpe dig med at lære det grundlæggende i havearbejde.

 

  1. Glem ikke at vande dine planter. Et af de vigtigste aspekter ved havearbejde er at sørge for, at dine planter får nok vand. Afhængigt af plantetypen skal de måske vandes dagligt eller ugentligt.

 

  1. Vær forsigtig med pesticider. Pesticider kan være meget effektive til at beskytte dine planter mod skadedyr, men de kan også være skadelige for mennesker og dyr, hvis de bruges forkert. Hvis du har planer om at bruge pesticider, skal du sørge for at læse etiketten omhyggeligt og følge anvisningerne.

 

  1. Hyg dig. Havearbejde kan være et stort arbejde, men det kan også være meget givende. Tag dig tid til at dufte til blomsterne og værdsætte frugterne af dit arbejde.

 

  1. Invester i en hækkeklipper. Hvis du bor i et område med mange træer, er en hækkeklipper et uundværligt værktøj. Hækkeklippere kan gøre hurtigt arbejde med at trimme hække og buske.

 

  1. Få en trillebør. En trillebør er et andet vigtigt haveredskab, især hvis du har en stor have. Trillebøre gør det nemt at transportere jord, planter og andre materialer rundt i haven.

 

  1. Beskyt dine planter mod solen. For meget sol kan skade dine planter, så det er vigtigt at give dem lidt skygge. Skyggeklude eller paraplyer er en god måde at beskytte dine planter mod solens skadelige stråler på.

 

  1. Vid, hvornår du skal plante. Timing er alt, når det drejer sig om havearbejde. Når du ved, hvornår du skal plante dine frø eller startskud, kan det betyde forskellen mellem en rigelig høst og en skuffende høst. Kontakt dit lokale havecenter eller din lokale rådgivningstjeneste for at få oplyst, hvornår du kan plante i dit område.

 

  1. Hold øje med vejret. Vejret kan have stor indflydelse på din have, så det er vigtigt at holde sig ajour med vejrudsigten. Hvis der er dårligt vejr på vej, skal du tage skridt til at beskytte dine planter mod vind, regn eller sne.

 

Hvis du følger disse tips, er du godt på vej til at blive en succesfuld gartner.