Blog

Nu kommer Windows 11 - download gratis den nye opgradering

Windows 11 er enten lige på trapperne, eller allerede udkommet, afhængigt af hvornår du læser denne artikel. Det nye styresystem, som er udviklet af firmaet Microsoft, udkom(mer) med Windows 11 versionen d. 05. oktober 2021. 

Derefter er Windows 10 for mange personer et overstået kapitel, som dog lagde fundamentet for den nye opdatering, hvilket også er tydeligt i nogle af de stilmæssige og funktionelle valg, der er taget, som vi vil komme ind på senere. 

Allernederst i artiklen finder du et gratis download link til Microsofts eget program, som går ind og vurderer, om din computer er i stand til at køre det nye styresystem, og herefter tilbyder dig en gratis opgradering. 

 

Nye funktioner, du kan glæde dig til med det nye styresystem

Et nyt styresystem betyder en masse nye egenskaber, som vil være med til at give dig den bedst mulige oplevelse. 

En af de største nye funktioner ligger i selve designet, som har ændret sig en del - hvilket bliver gennemgået i en af de følgende sektioner. 

Snap layouts er endnu en af de nye store ting, som mange vil være begejstret over og som er det første, mange tjekker efter at de har installeret Windows 11. Denne funktion giver dig større kontrol over hvor dine vinduer skal være, så du nemmere kan have flere ting åbne på din hjemmeskærm, uden at du skal sidde og justere hvert vindue, så de passer sammen. 

Når du vælger mellem at have en applikation i vindue eller fuld skærm, får du nu en hel menu frem, som giver dig masser af muligheder for at klistre programmerne fast på forskellige dele af din skærm, uden at du skal gøre noget som helst. 

 

Efter corona er der ekstra fokus på at holde kontakten med dem, du holder af

Corona betød, at folk havde svært ved at se hinanden - det har vist sig i både Microsofts og Apples fokuspunkter til deres lanceringer af både styresystemer og nye hardware i år. 

Et Microsoft 365-abonnement til virksomheder, som er tilkoblet din microsoft konto, kan gøre, at du får mulighed for at ses med dine nærmeste oftere, selv hvis I ikke kan være fysisk tæt på hinanden. 

Microsoft abonnementet giver dig nemlig mulighed for at benytte Microsoft Teams, som er en videosamtale platform, meget lig Apples facetime koncept, eller lignende programmer, såsom skype. 

Med snap-layoutet bliver det endnu nemmere at mødes over en kop kaffe, samtidig med at du spiller dit yndlingsspil, kigger på opskrifter mens du står og bager, eller skriver din stil færdig sammen med din studiegruppe. 

 

Vores gode råd - start godt ud med Windows 11 ved at beskytte din computer

Når du installerer et nyt styresystem, er det altid godt at være på den sikre side og sørge for, at dine informationer ikke bliver fjernet uden din tilladelse. I dag er det så nemt at trække information ud af folks computere, eller at hacke sig ind i dem, så at have et beskyttelsessystem, er praktisk talt en nødvendighed. 

På vores side har vi skrevet om nogle forskellige valgmuligheder; i dette afsnit fremlægger vi et af de programmer, som vi ville anbefale dig at kigge på, inden eller efter du har besluttet at installere det nye Windows 11.

Anti Explorator er et anti-spyware og antivirus program, som er særligt fokuseret på nordiske (og dermed også danske) oplevelser af malware. Programmet indeholder mange forskellige værktøjer, blandt andet får du også en ad blocker, som stopper reklamer fra at poppe op, og et forældreværktøj, som gør det muligt at lukke af for bestemte sider, så dine børn kun tilgår sider, som er relevante og passende for dem. 

 

Et nyt design, som virker mere moderne og følger med konkurrenterne

Noget af det mest spændende for mange brugere, når der kommer et nyt OS, er hvordan det kommer til at se ud, da dette jo har stor indflydelse på brugerens generelle oplevelse - med andre ord, så er det relevant, fordi det er dette design, du kommer til at stirre på de næste mange år.

Det nye design er blevet finpudset siden Windows 10 - der er tydeligvis mange af de gode detaljer i Windows 11, som leder tilbage til Windows 10, og som nu findes i den nye version, blandt andet i personaliseringen af dine menuer og hjemmeskærmen. 

For eksempel kan der nævnes den lille ‘hjem’ knap, som for nyligt har indfundet sig på proceslinjen i form af en vejr-opdatering, som når man klikker på den, udfolder sig til et feed, der både fortæller noget om nyheder, vejret, kalenderen og mere til.

Denne idé har Windows 11 taget og er løbet med. Start menuen popper nu op i et tidløst, gennemsigtigt design, som giver dig et overblik over dine vigtigste informationer, takket være widgets, som efterhånden har indfundet sig i alle de moderne styresystemer - og som giver brugeren mulighed for at få en mere personlig computer oplevelse. 

Rent æstetisk er Windows 11 blødt i forhold til de skarpe kanter, der har kendetegnet mange af de tidligere versioner og som ikke er så nutidigt. Kanterne er glattet ud til afrundede sider, som dermed er med til at give styresystemet et mere moderne og ungdommeligt look, som virker mindre rustikt. 

 

Download Microsofts gratis tilstandskontrol, for at se om din PC kan køre Windows 11

Et nyt styresystem betyder også, at dit hardware skal kunne en masse nye ting, hvilket det ikke er alle gamle maskiner, som kan. Du kan læse mere om de specifikke systemkrav på Microsofts egen hjemmeside, lige her

Microsoft giver dig også muligheden for at forberede dig på opgraderingen, så nemt som muligt. De har nemlig udviklet et gratis kompatibilitets og tilstandskontrol program, som kontrollerer hvorvidt din nuværende PC overholder de opsatte systemkrav. Du finder et download link til programmet næsten allernederst på denne side, under overskriften ‘Gør dig klar’ - kontrollér kompatibilitet.  

Programmet kører en kontrol af din computer gennem en scanningsproces og fortæller dig herefter hvorvidt du kan downloade den nye version, eller om der er noget du skal gøre, inden du kan opgradere gratis. 

Hvis computeren opfylder kravene, kan du herefter gøre direkte krav på en gratis opgradering til det nye styresystem, når det udkommer.