Blog

Minimer stress væk fra PC'en med havearbejde

Vi danskere rangerer, desværre, højt på listen over stressede folkefærd. Og det er vel egentlig ikke så sært. Vi lever i høj grad i en såkaldt “optimerings-kultur”, hvor alt gerne skal gøres på den halve tid. Samtidig forventes det, at vi performer til perfektion på jobbet, er super sociale, lever sundt, bor trendy og ser godt ud. Et mål mange desværre på sigt knækker nakken i et forsøg på at opnå. For vi er kun mennesker og der er kun 24 timer i døgnet - hvoraf mindst de 8 af dem gerne skulle bruges på at sove og få hvilet ud.

I takt med udbredelser af stress, som en reel folkesygdom eller livsstilssygdom, så er der også opstået flere og flere metoder til at bekæmpe stress - eller i hvert fald forsøge på det. Først og fremmest er det naturligvis alt overskyggende, at man er i stand til at lade sig selv slappe af, slippe sine opgaver, få sin søvn og bare være i nuet. Derudover så menes førende eksperter på området, at havearbejde kan være med til at berolige os og sænke vores stressniveau. Kontakten med naturen og den rolige arbejdsopgave, skulle efter sigende være rigtig sundt for et stresset sind. 

På moreland.dk finder du et stort udvalg af både redskaber og ting til haven. Med en moreland rabatkode, kan du tilmed købe ind til haven til en skarp pris. Se mere lige her.

Helt generelt har vi mennesker, stressede eller ej, godt af at opholde os i naturen og den friske luft. Det klarer tankerne og minimere mere også hovedpine. Sørg derfor med fordel for, at din have er et hyggeligt sted at opholde sig. Spender lidt ekstra på behagelige solsenge, hyggelige loungemøbler og måske en hængekøje ideel til en lille lur i skyggen en varm sommerdag.

Det er også sundt for børn, at opholde sig ude. Køb en sandkasse, et legehus, en trampolin eller gyngestativ - så er der garanti for mange timers underholdning i haven. Spis også gerne jeres måltider i haven, så længe vejret og varmegraderne tillader det, den friske luft får ganske enkelt maden til at smage af mere.