Blog

Mad over bål? Få gode råd her!

En anderledes og sjov måde at lave mad på er over bål. Og det kan indimellem vise sig som en nyttig evne at have, hvad enten det er fordi man skal på telttur med familien, på vandretur med ægtefællen, på festival med vennerne, eller skal hygge hjemme i haven med familien på en dejlig lun sommeraften.

Der er dog også mange ting man skal holde styr på, i forbindelse med at skal kokkerere over bål – få de bedste tips her!

  • Bålplads eller bålfad? I de fleste byggemarkeder kan man købe et bålfad, så man kan fjerne bålet igen efter brug, og stille det et nyt sted næste gang man skal lave bål. Hvis du vælger at lave en bålplads på jorden, skal du huske at fjerne græstørv, hvis du laver bålet på græsplænen.
  • Hav styr på dit grej: Det er vigtigt at den gryde eller pande du bruger til madlavningen, er en der kan holde til at blive stillet direkte på gløderne eller flammerne i bålet. Hvis du har et bålfad, kan det være en god idé at købe et stativ til, så du kan hænge panden eller gryden ovenover bålet.
  • Forbered dig: For at få en god oplevelse med at lave mad over bål er det essentielt at du får lavet et godt bål. Start i god tid med at lave bålet, så det har den rigtige størrelse i forhold til hvilket mad du skal lave. Før du tænder bålet, er det desuden vigtigt at du sørger for at have rigeligt med tørt brænde i forskellige størrelser til at ligge klar, sådan at du hele tiden har føde til bålet.
  • Husk sikkerheden: Sørg altid for at have en stor spand med vand inden for rækkevidde, når du har bålet tændt. På den måde kan du altid slukke ilden hurtigt, hvis der skulle opstå problemer.