Blog

Ladestander lige ved hånden

I og med at vi er blevet meget mere opmærksomme på miljøet og klimaet, er elbiler kommet for at blive. Da de første blev introduceret på markedet, var folk meget forsigtige, men nye tal viser, at et stigende antal bilkøbere har elbilerne meget i deres overvejelser, når de skal ud og købe ny bil. Elbilerne er nemlig efterhånden blevet så gode, at hele 90% af befolkningen kan få dækket deres kørselsbehov med den elbil. Dette er tilfældet, fordi rækkevidden er vokset markant, hvorfor flere og flere altså overvejer og til slut også beslutter sig for at købe en, når den gamle skal skiftes ud. I overgangsfasen til en elbil er der naturligvis nogle udfordringer, som du bør være opmærksom på, og mange er f.eks. bekymret for, hvordan de mon skal få ladet deres elbil, hvorfor vi herunder har samlet fordele og ulemper, hvis du overvejer at skifte til en elbil. 

Start dagen med en fuld tank

Når du køber en elbil, følger der oftest en installation af ladestander i hjemmet med. Dette vil således sige, at det er slut med tom tank om morgenen. Mange kender nok det med, at man har ekstra travlt en morgen, og pludselig opdager man, at der ikke er mere benzin på bilen. Dette undgår du således nu, fordi den altid vil være opladet, når du skal bruge den. Dertil kan du købe et abonnement, som giver ubegrænset opladning derhjemme, eller på de mange ladestandere rundt om i landet. Der findes desuden mange apps, hvor du kan se, hvorhenne den næste ladestander befinder sig, hvorfor du altså altid har en lige ved hånden, og dermed ikke kører forgæves, når din bil skal lades. 

Overvej ulemperne

Selvom der må siges, at være rigtig mange fordele ved en elbil, især at den er god for miljøet, er der som ved alt andet også nogle ulemper, som du selvfølgelig bør overveje. En af ulemperne er, at batteriet i elbilen over tid vil miste kapacitet, og dette kan være dyrt at udskifte. Når dette så er sagt, så er der så mange positive ting ved elbiler, at denne ulempe kun vejer meget lidt i forhold til fordelene.