Blog

Køber du dine kosttilskud online?

Bliv en kritisk online shopper

Du kan læse om protein og proteinpulver mange steder på nettet. Nogen skriver det ene og andre noget andet. Det kan derfor være svært at blive klog på, hvad man skal tro. Derfor kan du i denne guide læse alt det, som du har brug for at vide, når du næste gang skal købe dit proteinpulver online. 

Alt for mange mennesker vælger nemlig blot at lave en hurtig søgning på Google, og købe sit proteinpulver ved den første og bedste forhandler, som dukker op. Det er en fejl. Du bør altid lave en god research inden du vælger et produkt, og ikke blot tro, at fordi hjemmesiden er den første, som dukker op i søgeresultatet, så er det den bedste løsning. 

Det gør sig i øvrigt altid gældende, uanset om det er information, som du søger eller et specifikt produkt. Husk kildekritikken!  Nu til guiden! 

 

Kort og godt

Protein er for mange en obligatorisk del af træning. Argumentet er, at kroppen skal have den rette mængde protein for at kunne genopbygge sig og reparere de iturevne muskler efter træning. Og det er der en sandhed i. Protein er nemlig bygget af aminosyrer, som er det, vores muskelceller bygges af. Aminosyrer er altsa? de byggesten, der indga?r i protein – og dem, din trænende krop efterspørger. 

For at opfylde det behov vender mange blikket mod proteinpulver. Og grundet den store efterspørgsel efter proteinpulver, kommer der flere og flere produkter pa? markedet. Men hvilken slags proteinpulver skal du vælge? Og hvilken slags er skidt og kanel til din kropstype og dine træningsmæssige mål?

 

Hvad er proteinpulver?

Lad os starte fra begyndelsen. Proteinpulver er et supplement til din kost – altsa? en ma?de at sikre dig, du får nok protein. Smagene er mange; en af de mest populære er chokolade, som med sin søde smag kan minde dig om en milkshake. Mums. 

Men lad os ikke fortabe os i nydelse og smagsoplevelser – proteinpulver handler jo om at bidrage til din træning, sa? du kan opna? de ønskede resultater.

 

Hvordan skal du tage dit proteinpulver?

Doseringen af proteinpulver er selvfølgelig afhængig, hvordan din kost ser ud. En scoop, der medfølger, indeholder typisk omtrent 30 gram – heri vil du ofte finde omkring 20 gram protein, men det kan afveje alt efter hvilken slags, du vælger. 

Proteinpulver falder i kategorien kosttilskud – og specielt sidste del af det ord er værd at bemærke. Tilskud. Proteinpulver er et supplement, som kan lette dagligdagen og træningen for dig, hvis du finder det svært at spise nok protein gennem din regulære kost. Nogle nøjes derfor med e?n portion dagligt, mens andre tager op til flere. Er du i tvivl, kan det være en god ide? at forhøre dig hos en ernæringsekspert, der kan guide dig. 

I landets fitnesscentre afslutter mange deres styrketræning med en ekstra arm-workout, som de laver ved at ryste en proteinshake. Tanken her er, at dine muskler har brug for ”hurtige” proteiner lige efter træning, hvorfor det kun kan ga? for langsomt med at fa? hældt din proteinrige, milkshake- smagende drik ned. Men serveringsmulighederne er mange. Nogle drikker deres proteinshake om morgenen, og andre laver slet ikke shakes ud af deres proteinpulver. Opskrifterne er mange. Proteinpandekager er populære, men det stopper ikke der. Du kan ogsa? hælde en scoop i din havregrød. 

Drikker du dit proteinpulver, er det mest oplagt at blande det op med enten vand eller mælk. Mælk giver en mere cremet og milkshake-agtig smag, men er du i et forsøg pa? at skære ned pa? kalorierne, kan vand være et kaloriefrit og aldeles glimrende alternativ. Pa? din pakke vil du blive oplyst, hvor meget væske, du skal blande med e?n scoop proteinpulver.

 

Har du allergi

Hvis du har allergi overfor mælkeprodukter, så kan det godt lade sig gøre at finde noget proteinpulver, som ikke indeholder laktose. Du kan eksempelvis vælge soja proteinpulver. Du kan også vælge BCAA. BCAA er et kosttilskud, som består af de 3 mest essentielle aminosyrer. 

BCAA har et lavere kalorieindhold end proteinpulver. Og ligesom proteinpulver, så kan BCAA også hjælpe dig med din muskelopbygning.

 

Hvilken webshops skal du handle hos?

Nu har du al den nødvendige information, som du har brug for, når du skal købe dit proteinpulver online, men hvilken webshop skal du vælge. 

Webshops som eksempelvis Bodylab og Myprotein er populære valg blandt mange online shoppere. De forhandler deres egne brands, og kan derfor fås til en skarp pris. 

Hvis du vælger at handle hos en mindre webshop, kan du med fordel kigge efter E-mærket, som er din sikkerhed, hvis dine produkter ikke dukker op. 

Har shoppen en lang række af gode anmeldelser på Facebook og Trustpilot, er det som regel også en god indikator.