Blog

Hvordan får du bedre bredbånd?

Vi er efterhånden så afhængige af internettet, at de færreste af os vil kunne klare en dag uden internet. Hvis vores internet har huller i forbindelsen, er det derfor noget der kan få enhver op i det røde felt.

Find først ud af hvad du skal bruge internettet til

For at få bedre bredbånd er det vigtigt at du lige kort sætter dig ind i hvad det vil sige at få bedre bredbånd. Hvilket behov du har derhjemme for at være på internettet har rigtig stor betydning for, hvad du skal gå efter.

Den mobile bredbåndsrouter

Bredbånd kan du få gennem flere muligheder. Der findes den smarte mobile bredbånd, som mange mindre husstande har gavn af fordi den er flytbar. Du skal egentlig bare bruge en stikkontakt der hvor du er, og så kan du tage den med dig hvis du skal i sommerhus eller lignende.

Det kan dog være en udfordring, hvis du bor i en kæmpe betonklods hvor hverken luft eller forbindelse slipper ud eller ind, fordi den mobile router fanger signal fra den nærmeste 4Gmast og hvis den ikke kan fanges, kan du skaffe nok så meget data – du vil stadig opleve problemer.

Fibernet er at foretrække

Hvis hastigheden for up og downloads har størst betydning for dig, fordi du skal streame meget og kunne hive større filer ned eller sende det samme, så er fibernet helt sikkert det mest stabile internet du kan få dig. Det er dog ikke alle husstande der har muligheden for fibernet, men du kan let forhøre de udbydere der typisk har fibernet om dine muligheder fra din adresse.

Her kan du få et overblik over hvilken hastighed der ca. vil passe din hustand

Er du alene og bruger du kun internet til at tjekke mails og nyheder, kan du nøjes med 10Mbit

Er du alene men har behov for mere end at kunne tjekke mails og nyheder som f.eks. at streame kan du med fordel få 20Mbit hastighed

Er der flere end en person der skal tilgå internettet som f.eks. en lille familie så vil 50Mbit være ideelt.

Er der tale om en gamer i husstanden eller vil 3-5 personer streame på samme tid, er det bedst at anskaffe 100Mbit, da man ellers kan opleve at internettet ”lacker”, men vær opmærksom på at det her gælder om at skaffe fibernet eller noget der er mere stabilt end en mobil bredbåndsrouter.