Blog

Hvad er det vigtigste komponent i en pc, der skal opgraderes?

Her i artiklen vil vi gennemgå din computer og det vigtigste produkt eller komponent i computeren man skal opgradere, i tilfælde at man ønsker dette. Hvis din computer er ved at blive for langsom, måske fordi dens hukommelse er fyldt op eller at den simpelthen er ved at blive gammel, og at den ikke længere er i stand til at præstere og gøre de ting som du kræver af den, så kan det være tid til at opgradere dit hardware. Der er spørgsmålet så, hvad man bør opgradere, hvilken komponentopgradering vil give den bedste stigning i præstationsevne.

Opgrader din RAM

Din ram (random access memory) er din computers korttidshukommelse, hvor al den data som din processor for øjeblikket bruger bliver opbevaret. Og computeren er i stand til at tilgå RAM-hukommelse meget hurtigere end data på en harddisk, en SSD eller andre langtidsopbevaringsenheder. Dette gør også din RAM-kapacitet fuldstændig essentiel for dit systems præstationer og fart. Hvis din computer er ved at løbe tør for RAM, så kan en opgradering af denne betyde mærkbar bedre præstation for din computer. Uden RAM kan selv de simpleste handlinger tage længere tid end hvad du har tålmodighed til. Noget så enkelt som at skrive et længere dokument i Word eller blot afprøve nogle simple spillemaskiner online kan lige pludselig blive en længerevarende eller måske endda umulig handling, og du vil ikke kunne få meget ud af din PC.

Derfor anbefales det, at du opgraderer din RAM, så du ikke vil løbe ind i sådanne problemer. Du kan vælge imellem 4GB, 8G, og 16GB. 4GB er minimummet og fungerer fint, så længe du er en meget let PC-bruger, men bruger du den regelmæssigt er det ikke anbefalelsesværdigt. I stedet bør du overveje 8GB, der lader dig have betydeligt flere programmer åbne på en gang. Og til tunge opgaver, som seriøst gaming eller medieredigering giver 16GB de bedste resultater.

Når du har fået opgraderet din RAM

Når du har taget din beslutning og fået opgraderet din RAM på din PC vil du øjeblikkeligt bemærke en tydelig forskel i hvor hurtig din computer er til at reagere og hvor mange programmer og faner i browseren den kan have kørende på samme tid, uden at det belaster den eller har indflydelse computerens systemperformance.

Når du har fuldført opgraderingen, kan du med fordel søge rundt på nettet efter programmer eller andet relevant, du tidligere har måtte afstå fra, grundet computerens manglende ydeevne. Du vil nu igen kunne downloade og afprøve forskellige spil  for din underholdnings skyld som du ikke tidligere har kunnet spille. Desuden vil du nu også kunne bruge det til andre handlinger, såsom intenst arbejde eller research, hvor det kræver at du har mange forskellige faner i din browser åbne på samme tid. Dette var noget som der tidligere ikke var mulighed for eller som minimum med meget besvær til følge grundet den manglende RAM-hukommelse.

Hvad bør man ellers være opmærksom på?

Hvis din RAM ikke nødvendigvis udgør det største problem, så kan det meget vel være dit grafikkort, der er ved at blive forældet. Dette er især relevant for dig som er meget seriøs omkring dit spil på computeren. Hvis du til gengæld ikke spiller, så kan det være at du aldrig vil have behov for at opgradere lige netop dette. At bruge allerede integrerede grafikkort er en udbredt løsning blandt både producenter og kunder, da grafikkortet tit er blandt de dyreste komponenter i computeren. De integrerede grafikkort er også nok for mange brugere, da det tillader dig at bruge Photoshop eller se streame videoer i 4K for eksempel. Men er du en seriøs gamer og har behov for bedre ydeevne, så kan det klart anbefales også at opgradere sit grafikkort, så computeren er på sit højeste.