Blog

Hogwarts Legacy - Skab din egen magiske rejse i troldmandsverden

De fleste af os, som er vokset op med Harry Potter fortællingerne, har nok på et eller andet tidspunkt tænkt hvordan det mon ville være, hvis vi pludselig fik et brev ind ad brevsprækken, hvor der stod, at vi var blevet accepteret på Hogwarts skole for Heksekunster og Troldmandsskab. Snart vil dette dog være en digital realitet for os alle, når Portkey Games (Warner Bros.) i samarbejde med Avalanche Games udgiver deres enorme rollespil: Hogwarts Legacy. Spillet indeholder en helt ny historie, som ikke er direkte associeret med Harry Potter og hans venner (eller J. K. Rowling), som de fleste af os allerede kender. 

I denne artikel giver vi dig et kort overblik over nogle af de ting, du har at se frem til, hvis dette spil allerede er på din radar. Og hvis du ikke allerede var bekendt med spillet, så er vi sikre på, at det vil være et spil, som du helt sikkert vil have for øje i fremtiden. Spillet er indtil videre sat til at udkomme i slutningen af 2022 (selvom dette selvfølgelig kan ændre sig i fremtiden) og spillet er sat til at udkomme på Playstation 4 (samt pro versionen), Playstation 5, Xbox Series X|S og Xbox One. 

Lav din figur og vælg dit hus

Noget af det første information der lækkede omkring spillets tilblivelse var tilbage i år 2018, hvor fans blandt andet kunne se en person kaste besværgelser og derefter hvad der lignede en character creation skærm. Nu er spillet selvfølgelig mere offentlig og officiel i forhold til at vise disse dele af spillet frem - og indtil videre virker fans ikke til at være skuffede. Karaktererne man kan skabe er forskelligartede og det er derfor muligt at skabe en helt unik figur, som enten ligner dig eller er fuldstændigt fjern fra hvordan du normalt ser ud. 

Når først din karakter er skabt, er det tid til at tage til Hogwarts, og her vil din første opgave være at blive indmeldt i et af de fire magiske huse: Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff eller Slytherin. Spilleren får selv lov til at vælge hvilket hus, de føler passer bedst til dem - og skulle du sidde og være i tvivl om hvilket hus du passer bedst i, så findes der heldigvis officielle test-sider, hvor du skal besvare spørgsmål, som efterfølgende fortæller noget om din personlige karakteristika og moralske overbevisning. Ud fra disse besvarelser vælger den digitale sorteringshat hvilket af de fire huse, der passer bedst til dig. 

 

Vær en 12-tals elev eller brug din tid på narrestreger

Mens du går på Hogwarts skal du selvfølgelig også lære noget om den magiske verden, din heks eller troldmand befinder sig i. Derfor skal du løbe gennem gangene for at nå til undervisning til tiden og lære fra nogle af troldmands verdens dygtigste professorer. Så hvad end du er til transfiguration, eliksir-kogning eller du hellere vil slappe af ude i stalden, mens du bukker for slottets hippogriffer, så vil der være noget i spillet, som du kan tage dig til. Hvem ved, mens du bevæger dig rundt på skolens område kan det jo være, du løber ind i nogle hemmelige passager, som gør, at din rejse bliver lidt atypisk fra den almindelige elev. Det må tiden vel vise… 

Skab din egen atmosfære i fornødenhedsrummet 

I fornødenhedsrummet finder spilleren en lille lomme-dimension, som giver dem lige netop det, de har brug for. Dermed bliver din egen specifikke udvikling af din karakter også et aktivt spille element. Hvis du for eksempel vælger at specialisere dig i pasning af dyr, så vil dit fornødenhedsrum byde på masser af muligheder for at stationere dyr og passe dem, mens eliksir-elskere vil have boblende kedler og stationer med voksende planter. 

 

Udforsk Hogwarts og det magiske univers, sådan som du altid har ønsket

Spillet er blevet solgt som en åben verden, man kan leve sig ind i, og det betyder altså også, at du vil have mulighed for at udforske Hogsmeades skæve gader (og Diagon Alleys butikker), såvel som Hogwarts slottet fra øverste tårn til den dybeste kælder. Derudover er det også muligt at flyve over landskabet på kost eller med et flyvende dyr, som du selv har fanget og tæmmet. Du er altså ikke længere ‘låst inde’ på skolens område, som det ellers har været tilfældet i nogle af de tidligere spil. Det giver en frihed, som mange har efterspurgt i de tidligere spil. Noget så simpelt som at kunne gå ind i spisesalen med dets magiske himmel illusion over bordene, eller løbe ind i husenes spøgelser på gangene, eller opholde sig i opholdsstuerne, som reflekterer ens hus’ kvaliteter, er med til at skabe en indlevende kraft, som har manglet i nærmest alle de andre Harry Potter spil. 

En helt ny historie - men med de karakteristiske elementer, vi alle kender og elsker

Harry Potter serien er ikke blevet et kæmpe hit over natten; det har taget enorm forfatter mæssig snilde og et fantastisk produktionshold at skabe en verden, som folk virkelig kan fordybe sig i, både når det går karaktererne godt, samt dele deres sorg når det går dårligt. Dette kan også være en af grundene til, at det originale Harry Potter spil (De Vises Sten) endte med at være et af de bedst sælgende spil da det udkom, mens alle efterfølgende spil har haft svært ved at hamle op med spillernes forventninger. Derfor var mange spillere sikkert også ekstra begejstrede, da de hørte, at der i dette spil ville være en original historie, som foregår cirka 100 år før Harry Potter og hans venner gik på den magiske skole.

Derudover er historien udtænkt af Warner Bros. og Portkey Games og er dermed ikke skabt af J. K. Rowling, hvilket sikkert også har fået visse fans til at spidse ører, når man tænker på den enorme kritik, der har været af forfatterens politiske udmeldinger på sociale medier over de sidste par år. Med andre ord bliver dette altså din historie og ikke en forlængelse af - eller optakt til - Harry Potters eventyr på slottet. Hogwarts: Legacy virker til at blive en helt fantastisk oplevelse til fans af franchiset; og til dem, som endnu ikke har haft glæden ved at stifte bekendtskab med denne verden, så er dette alligevel et fantastisk startpunkt, da historien som sagt er unik og derfor ikke kræver den store tidligere affiliation. Derudover er spillet også bare umådeligt smukt og vi ser derfor frem til at se yderligere gameplay eller andet medie materiale fra udviklerne og udgiveren.