Blog

Guide til en succesfuld cykelferie

Har du lyst til at holde din næste ferie på en ny og anderledes måde? – Så tag på cykelferie. På en cykelferie oplever du verdenen på en helt anden måde end den, du er vant til. Du vil følge kulturen og naturen meget tæt, og du vil få en uforglemmelig rejse, hvor du også får en del motion. Det kræver en stor planlægning at holde en cykelferie, og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du får den bedste oplevelse med en cykelferie. 

 

Hvor skal turen gå hen?

Rejsemålet for din cykelferie er altafgørende, og derfor skal du gøre dig nogle overvejelser inden. Skal det være en tur, hvor I får set så meget som muligt? Skal I have børn med? Hvordan skal klimaet være? Ved at lave en forventningsafstemning mellem dem, der skal med på turen, finder I hurtigt ud af, hvordan jeres tur skal være. Har I nogle destinationer, som i foretrækker mere end andre, bør I bl.a. undersøge, hvordan vejnettet er i landet, om der er regntider osv.
Når I har fundet jeres destination, kan I herefter planlægge jeres rute, og et godt råd er, at I ikke kommer til at følge ruten 100 %, da det er sjovere at udforske stederne, når I er der.

 

Det rette cykeludstyr

Det er vigtigt, at din cykel er i topform, da du skal tilbringe mange kilometer på den. Derfor er det rette cykeludstyr med til at gøre din cykeloplevelse bedre.
Helt lavpraktisk skal du have en cykelhjelm, lys på cyklen, evt. cykelsko og cykeltøj.
Derudover skal du havet et stativ på din cykel, som holder dine tasker. Tjek i god tid for at se, hvilket stativ, der passer til din cykel. Taskerne skal være vandtætte og sørg for kun at pakke det mest nødvendige.
At have den rigtige sadel kan skåne dig for eventuelle smerter. Et godt råd er at tage til en cykelforhandler, så du kan få den bedste vejledning.

 

Forberedelsen op til din cykelferie

En cykelferie kan være hård for benene, hvis ikke er vant til at cykle. Det er derfor en god idet at have nogle kilometer i benene inden, du tager afsted.
Sørg for at din cykel er køreklar til de mange ture, som I skal ud på. Det kan være kæden skal skiftes og dækkene skal pumpes.
For at være sikker på at du kan have det hele med, kan du lave en prøvepakning. Det kan være en god idet at teste, så du kan se, hvad du kan undvære, men også at du energimæssigt kan transportere det.

Det sidste råd er, at I skal huske at nyde jeres tur!