Blog

Guide: Sådan vælger du det rigtige webhotel

Velkommen til junglen, kunne overskriften ligeså let have været, for det er nærmest den følelse man kan blive overvældet af, når man står overfor valget af webhotel i dag.

Skal du vælge den helt rigtige udbyder, så er der i denne kategori ikke altid sammenhæng mellem kvalitet og pris, men problemet er, at du ikke altid kan tjekke om de lever op til deres løfter, før i hvert fald den første måned er gået. Så, hvad kan du kigge efter, når du skal vælge webhotel.

Hvorfor skal du have et webhotel?

Når du starter en hjemmeside skal den hostes af en server for at kunne komme op at køre og det er netop den opgave et webhotel skal løfte.

Det er deres opgave at sørge for, at de besøgende på din side får en hurtig, glidende og sikker oplevelse ved at sikre, at serveren kører optimalt.  Når du vælger det rigtige webhotel sørger du med andre ord for at optimere den oplevelse dine kunder får, når de besøger din side.

Alt efter, hvad dine behov er kan du så vælge det hotel, der giver dig den hosting, der passer bedst til dine behov. Lad dig også inspirere og bliv meget klogere på valg af webhotel ved at læse med her: webhotelsoversigt.dk.

Hvad skal dit webhotel hoste?

For at kunne afgøre, hvor meget power og plads du har brug for hos et webhotel er det første du skal gøre, at sætte dig ned og finde ud af, hvad du skal bruge en side, som hotellet skal hoste til.

Skal du starte en lille, privat blog, en lille webshop, eller er dit mål at komme ud til og konvertere hundredevis af daglige besøgende til kunder, der klikker dine vare i indkøbskurven?

Der er stor for skel på, hvad webhotellet skal kunne i forbindelse med din side.

Ved at definere, hvad du skal bruge dit webhotel til, kan du allerede korte listen over udbydere væsentligt ned.

Hvad er dit budget?

Måske virker det helt tosset, at prisen er en af de ting man bør kigge på først, men, hvis du allerede nu kender dit budget, så er der ikke nogen grund til at bruge tid på at undersøge muligheder, der ligger over. Der findes helt sikkert en løsning, der kan opfylde dine behov indenfor dit budget.

Du finder helt sikkert guides, der fortæller dig, at budgettet er det allersidste du skal kigge på – og det er også en fin løsning, hvis ikke pengene er noget du skal bekymre dig om, men er du helt nystartet eller hobbyblogger, så er en udgift på flere hundrede kroner om måneden n væsentlig post.

Ønsker du et dansk eller udenlandsk webhotel?

For ikke ret mange år tilbage ville udvalget af danske webhoteller have talt for sig selv og du ville næsten med sikkerhed have endt med at vælge et udenlandsk alternativ, men i dag findes der rigtig mange stærke spillere på markedet og derfor har du nu en reel mulighed for at finde en løsning herhjemme.