Blog

Guide: Sådan beskytter du bedst dit private data

Vi lever i en digital tidsalder, hvor internettet har en kæmpestor betydning for, at hele vores samfund hænger sammen. Med få klik på computermusen kan vi kommunikere med mennesker på den anden side af jorden, og alt fra salg af din gamle skrot bil til indkøb af dine dagligvarer kan i dag klares på nettet. Mange af os bruger internettet dagligt, både til arbejdet og fritid, og derfor har internetsikkerhed også fået en større plads i vores bevidsthed.

 

Cyberkriminalitet sker desværre oftere og oftere i dag, og hvis vi ikke passer på vores computere, kan ondsindede hackere hurtigt få adgang til alle vores personfølsomme oplysninger og vigtige data, som de kan bruge til deres egen fordel. De kan eksempelvis bruge det til at afpresse os, sælge det videre til andre eller til at stjæle vores penge. Derfor kommer vi her med en guide til, hvad du kan gøre for at beskytte dit private data, så det ikke havner i de forkerte hænder.

 

Antivirusprogram

Det allervigtigste er at installere et antivirusprogram på din computer. Ligegyldigt hvor lidt eller hvor meget du bruger din computer, så skal du have et antivirusprogram, hvis du vil undgå cyberangreb. En virus er nemlig den sikre vej til at få stjålet al dit personfølsomt data og måske hele din online identitet og dine penge. Når du skal vælge antivirusprogram, er det vigtigt, at du finder et, der beskytter dig mod både spyware og virus. Så snart du går ind på nettet og søger på Google, på fx ” Skrotbil Danmark”, så kan din computer risikere at blive inficeret af spyware. Spyware installeres ofte, uden du bemærker det, og det bliver brugt til at overvåge, hvad du laver på din computer.

Ukendte mails

Derudover et det vigtigt, at du aldrig åbner mails fra ukendte afsendere eller klikker på links i mails, der virker mystiske. Dette er nemlig ofte en direkte vej for hackerne, som gennem linket kan etablere en døråbning ind til din computer og stjæle al din data og personfølsomme oplysninger.