Blog

Guide: er du ny gamer?

Gaming og online spil dominerer i en stor andel af unge såvel som voksnes hverdag. En rigtig tidsrøver vil nogen mene, men for andre er det blevet en integreret del af deres identitet og er blevet en måde, hvorpå de i hverdagen kommunikerer med andre og skaber relationer på tværs af geografiske afstande. Men uanset om du er hjemmevant eller ej i den virtuelle verden, hvor gangstere, krigere, troldmænd og drager, hekse og andre tænkelige og utænkelige skabninger hersker, er gaming trenden i kraft af den teknologiske udvikling kommet for at blive.

At komme i gang med at game kræver i princippet ikke andet end en computer og en internetforbindelse. Om computeren er stationær, bærbar, om den er af det ene eller andet mærke, er ikke afgørende i forhold til, om man kan spille eller ej. Der hvor udstyr, særlige gaming-mærker og specifikke funktioner kommer til syne, er i forhold til kvaliteten af spiloplevelsen.

 

Find det udstyr der passer til dig


Når du som ny gamer kaster dig ud i den virtuelle verden og gerne vil have lidt mere ud af spiloplevelsen end blot at sætte sig godt til rette i sofaen med sin bærbare pc’er, er det dog alligevel en god idé at overveje, hvilket behov samt hvilke ønsker og forventninger man har, så man ikke køber sig fattig i udstyr, som man ikke har brug for. Du kan klikke her og læse mere om muligheden for at optage et minilån.

Noget af det udstyr, som anbefales at kaste et blik på, er blandt andet:

  • En mus, der passer til den type spil, du spiller. Når du skal investere i en mus til gaming, skal du medtænke hvilken type spil, du spiller: en trådløs mus vil give større bevægelsesfrihed, hvorimod en kabelmus tilbyder en mere optimal og hurtig responstid.
  • Et ordentligt grafikkort. Et grafikkort af ordentlig kvalitet er med til at optimere din spiloplevelse.
  • Et tastatur beregnet til gaming. En af de funktioner som gør, at et gamingtastatur adskiller sig fra et almindeligt, er den såkaldte anti-ghosting funktion, som tillader, at du trykker på flere taster samtidigt.

 

Prøv kræfter med flere forskellige spil 

Man skal ikke mere end en håndfuld år tilbage, før computerspil var en disk, man købte fysisk i en butik, installerede og skulle bruge, hver gang man ville spille. I dag foregår alt online via downloads, og det er de færreste steder muligt at købe en fysisk disk, som skal sættes i computeren. Flere steder er det endda muligt at prøve kræfter med flere typer af spil, inden du beslutter dig for at købe en licens. På den måde er du sikker på at få fingrene i et spil, der lige er noget for dig. Samtidig giver det mulighed for hele familien at være med: uanset om det skal være actionpræget med fart over feltet, børnevenlige spil til familiens mindste medlemmer eller strategispil, der udfordrer tålmodighed og sætter hjernen på arbejde.