Blog

Guide: De bedste apps til at finde job

I dagens Danmark er det forholdsvis nemt at søge jobs, for der findes et hav af muligheder, for hvordan du ender til en jobsamtale. Der er den gammeldags metode som handler om, at du skriver en ansøgning og går ned til virksomheden og afleverer den. Du kan endvidere lave ansøgning og CV, også sende det via e-mail. Nogle virksomheder har endda opsat ansøgningsskemaer, hvor det eneste du skal, er at uploade dit CV. Den nyeste trend indenfor jobsøgning hedder apps, og allerede nu er der et hav af udbydere på markedet. Så hvis du er jobsøgende, eller blot ønsker at udforske de muligheder der er, så er det bare med at downloade disse apps.

 

Vi har gennem test og egen erfaring kommet med et bud på de 2 bedste job apps, samt en app man skal holde sig fra. Disse 3 apps har lidt samme koncept, der er virksomheder der slår job op på app’en. Når du ser et job, du synes ser interessant ud, så swiper du til højre. Disse apps er lidt samme koncept som Tinder, når der kommer et job op, så kan du vælge at klikke på det og få mere information. Samtidig hvis jobbet slet ikke har din interesse så kan du bare swipe til venstre, også er du videre. Det eneste krav til disse apps er, at du indsætter nogle data. Du skal sætte et profilbillede ind og en tekst om hvem du er som person, og hvad du har af erfaring, dette øger din chance for job.

 

Inden vi kommer til de 2 apps som vi anbefaler, samt den app vi ikke anbefaler, så kommer der lige et lille godt råd. Alle der er på arbejdsmarkedet burde anskaffe sig en a-kasse, hvis de selvfølgelig ikke har en allerede. En a-kasse sikrer din fremtid hvis uheldet skulle være ude, og virksomheden ikke ønsker at fortsætte samarbejdet. Hvis du har en a-kasse, så er du økonomisk sikret, hvilket er en kæmpe tryghed at have.

På markedet er der et stort udvalg af a-kasser, så er det lidt af en labyrint at finde den helt rigtige a-kasse. Heldigvis er der en masse guides på nettet, som hjælper dig med at finde den perfekte a-kasse.

 

App anbefaling 1: Simplyjob

Nok den mest udbredte job-app, ved første øjekast så minder det om Tinder med jobs. Det er ir for sig en flot sammenligning, når man tænker på Tinders succes. App’en er super god og der er kun få fejl i app’en. Når man har oprettet en profil og et CV, så kan man søge jobs. I starten viser den jobs i hele landet, men der er diverse filtre du kan tilføje, så den kun rammer Fyn, hvis du bor i Odense f.eks. App’en er

 

Minusser: Simply jobs app er ikke et problem i vores øjne, men man kan godt se det er en ny måde at søge jobs. For de virksomheder man ser, er som regel de samme 10-15 stykker bare med forskellige afdelinger.

Små fejl i app’en, ikke noget udslagsgivende.

 

App anbefaling 2: Jobindex app’en

Jobindex app’en er lidt anderledes fra de 2 andre apps, det er mere blot en app udgave af Jobindex. App’en fungerer dog og i vores optik super godt, nemt at filtrere så du kun finder relevante jobs. Det absolut bedste ved denne app er, at der er så mange jobs inde på app’en, så der er helt sikkert noget til enhver. Jobindex er perfekt til dig på farten, da du har masser af jobs du kan kigge igennem.

 

Minusser: Når du skal ansøge jobbet, så kan du ikke gøre det gennem app’en, men skal sende en mail, eller ind på et ansøgningsskema.

 

App som man skal holde sig væk fra: Smartjobs

Smartjobs virker umiddelbart som de 2 ovennævnte apps, især når man læser om app’en. Faktum er bare at app’en er fyldt med fejl, det er decideret pinligt, at man ikke engang kan oprette en bruger. Hverken Facebook login eller opret bruger med selv indtastede oplysninger virker ikke. At downloade denne app, samt bruge et par minutter har været spild af ens tid.

Smartjobs har en masse fejl der skal rettes op på, hvis de skal få vores anbefaling.