Blog

GPS flådestyring med APP

Med et flådestyringssystem er du hele tiden opdateret om dine firmabilers placering, forventede ankomsttid og kørestil. Samtidigt kan du reducere både den tid, der bruges på kørsel og mængden af brændstof. Flådestyring er for både små og store virksomheder. Til trods for, at det lyder voldsomt, når ordet flåde benyttes, behøver du ikke have mere end 4-5 køretøjer, før det er en stor fordel for din forretning at investere i flådestyring. Her kan du læse om de mange fordele du får med et flådestyringssystem. 

Hvordan fungerer flådestyring

Flådestyring foregår ved, at dine køretøjer udstyres med en GPS tracker, som så sender data til et flådestyringsprogram. Nogle virksomheder tilbyder en meget let løsning i form af en lille GPS-enhed, som du modtager med posten og selv kan montere ved at sætte enhedens stik i bilens OBD2 stik. Når du modtager enheden er alt klar til brug. Har køretøjet ikke et OBD2 stik, kan man få en anden type udstyr. Det kan for eksempel komme på tale ved maskiner eller trailere osv. 

Overblik over biler og ruter

Med et flådestyringsprogram kan du se nøjagtigt, hvor dine køretøjer er placeret nu og her. Det foregår på et kort, der viser et overskueligt billede på din computerskærm eller eventuelt på en storskærm, der øger overblikket, hvis du har mange firmabiler i marken på en gang. Det er let at søge på adresser i programmet og dermed planlægge dine medarbejderes ture og udregne distancer. Hvis du har brug for at se, hvor en af dine biler var tidligere, kan du vælge en dato og få de præcise sted- og tidsangivelser for den pågældende bil. 

Køreadfærd

Du kan også bruge flådestyring til at holde øje med, om dine medarbejdere kører ordentligt i trafikken – overholder hastighedsgrænserne og dermed ikke giver virksomheden i et dårligt ry ved at race hensynsløst afsted til gene og fare for andre trafikanter. I nogle programmer kan der opsættes triggere, der giver dig direkte besked, hvis et køretøj kører for stærkt. Eller hvis det forlader et specifikt område. Nogle flådestyringsprogrammer tilbyder i tillæg, at du kan benytte geofencing til at holde øje med trafikken af dine biler i et bestemt område. 

Rapporter

Et flådestyringssystem giver dig mulighed for at få rapporter, der viser dine firmabilers færden, tidsforbruget hos den enkelte kunde, kørselsmønstre og kørselsudgifter. Du har med andre ord altid dokumentation lige ved hånden. Det kan komme dig og dine medarbejdere til gode, hvis der opstår tvivlsspørgsmål i forhold til faktureringen af en opgave til en kunde. Med få klik kan du finde ud af præcist, hvor længe din medarbejder var om en opgave og, hvornår den blev udført. Læs eventuelt mere om, hvad en APP kan hjælpe med hos Keatech.dk her 

Hvem har gavn af flådestyring?

Der er mange typer af virksomheder, der kan optimere deres daglige arbejde ved at benytte flådestyring. For eksempel indenfor: 

  • Håndværk og byggeri. Her styrkes overblikket over køretøjer og, der spares tid på opgavefordeling i løbet af arbejdsdagen samt ruteplanlægning. Med flådestyring kan du altid se, hvilken medarbejder, der er tættest på en opgave.
  • Staten og kommunen. Her kan driften og administrationen af puljebiler lettes.
  • Her kan man holde styr på, hvor bilerne er og, hvornår de forventes at være fremme hos kunden. Der kan hentes detaljeret dokumentation for transportforløbet.
  • Entreprenører.Overblikket over og kontrollen med opgaver, dokumentation og kørsel styrkes.
  • Køreskoler.Hold styr på regnskabet over kørslen og let faktureringen.
  • Se præcist, hvor dine maskiner har arbejdet og i hvor lang tid. Beskyt maskinerne mod tyveri.
  • Brug GPS-tracking til at holde styr på bilerne og deres placering samt få gode kørebogsløsninger til kunderne.
  • GPS-tracking er en god beskyttelse mod tyveri af bilen. Du kan få en sms-alarm, hvis bilen flytter sig.