Blog

Gør din hjemmeside mere synlig med SEO og effektiv linkbuilding

Det kan være svært at bygge en ny hjemmeside op fra bunden, men det er endnu mere svært at gøre den og dit firma synligt. 

Der er heldigvis mange ting, som du kan gøre for at blive mere synlig for Google, kunder og andre interesserede. Her finder du en oversigt over nogle af de mest brugte og effektive metoder.

Effektiv linkbuilding skaber resultater

Effektiv linkbuilding er en af de mange metoder, som man kan bruge til at skaffe besøg på sin hjemmeside. Det er et vigtigt redskab til at sørge for, at din hjemmeside rangerer højt på søgemaskinerne. Det er ganske få mennesker, som søger på noget online og så når til side to af resultaterne. Det er derfor vigtigt, at du ligger på side 1.

Der er flere slags linkbuilding

Der er flere måder at linkbuilde på. Hvis du endnu ikke har kapital nok til at betale for links, så kan man bytte. Hvis du har en hjemmeside, kan du finde en med en hjemmeside i samme genre, og så kan I aftale, at I linker til hinanden.

Det er dog også muligt at betale for linkbuilding. For eksempel kan det komme i form af en betalt artikel på en anden hjemmeside, som linker til din hjemmeside og dit produkt. Det læser søgemaskinerne som om, at der er bred interesse for hjemmesiden. Det giver dig derfor en bedre placering.

SEO

SEO står for ‘Search Engine Optimization’, og det handler om at gøre dig så synlig som muligt på online søgemaskiner. Linkbuilding er en del af SEO, men on-site SEO handler mest om organisk trafik til din hjemmeside. Det vil sige, det du kan gøre for, at mennesker finder dig på søgemaskinerne, og at de klikker sig ind på din side. 

Det kan for eksempel være ved at inkludere de rigtige søgeord i dine tekster og produktbeskrivelser. Der er mange guides til, hvordan du bedst gør dine tekster SEO-venlige. 

Brug influencers

Influencers er simpelthen det nye sort, når det kommer til linkbuilding og image. Der er mange unge influencers, som gerne vil reklamere for dit firma. For et aftalt beløb kan de for eksempel snakke om hjemmesiden i en Youtube-video, og så linker de til den, så deres følgere kan klikke sig ind på den. Det kan give en del ekstra trafik, og det giver også salg, hvis du har produkter til salg. At bruge en influencers sætter et ansigt på et produkt, og det er tit en rigtig positiv ting at se for kunderne.

Sådan kommer du videre

Her fik du en kort oversigt over dine muligheder. Du kan nu overveje, hvilken der passer til dit firma. Det kan være den ene, den anden eller måske en god blanding, så du kommer bredt omkring i SEO og linkbuilding.