Blog

Gode tips til indretning af dit hjemmekontor

Kræver dit job, at du en gang imellem må tage arbejdet med hjem i privaten? Så er det en rigtig god ide at skabe en kontorplads, hvor der er plads til udfoldelse af de helt små eller de helt store ideer. Men det er ikke helt så let, som det måske lyder. Der er nemlig mange krav, når der skal indrettes kontor i hjemmet: Det skal indgyde ro og fokus, passe til resten af indretningen og ikke mindst fungere som arbejdsplads, hvor der kan udvikles gode ideer og tænkes store tanker. Det er altså ikke en helt nem opgave. Læs med her og få et par gode råd til, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du indvier dit nye arbejdsværelse.

 

Beliggenhed

Den nok vigtigste forudsætning for at udføre et vellykket stykke arbejde er ro. Vi mennesker bliver hele tiden bombarderet med udefrakommende forstyrrelser, som stjæler vores koncentration. Og når man først har mistet den, kan den være svær sådan lige at finde igen. Det er derfor afgørende, at du placerer dit arbejdsværelse et sted uden alt for meget larm og støj. Undgå at være nabo til barneværelset og det højlydte fjernsyn. Den rette beliggenhed vil spare dig for unødige afbrydelser og sikre en fokuseret og produktiv arbejdsdag.

 

Bliv inspireret af væggene

Når du har fundet det perfekte kontorspot, er du nu klar til at indrette dit kontor. Du vil højst sandsynlig tilbringe mange timer i rummet, så det er en rigtig god idé at hænge farverig og inspirerende kunst og plakater på væggene. Har du for eksempel et yndlingscitat, som virker som en evig motivationsfaktor, så brug to klik på at undersøge, om citatet ikke findes trykt på plakat. Det gør det næsten med garanti. Et andet godt råd er at udsmykke dine vægge med farverige billeder. Kraftige farver har nemlig en inspirerende funktion, som kan give kreativiteten et ekstra skub på de lange mandage.

 

Den gode kontorstol

Stillesiddende kontorarbejde er hverken sundt for ryg, nakke eller skridttælleren, som jo gerne skulle nå de 10.000 skridt om dagen. Når du sidder ned størstedelen af dagen, udsætter du dig selv for hold i nakken, rygproblemer og andre arbejdsmiljørelaterede skavanker. Derfor bør du investere i en kvalitetskontorstol. Med den rette stol kan du komme mange af de ovenstående problemer til livs og måske endda undgå dem helt. Klik her og se et stort udvalg af kontorstole, som kombinerer både design, kvalitet og komfort.

 

Hold orden i sagerne

Når du har eget kontor, vil du typisk opbevare en masse papirer og andre kontorartikler på meget lidt plads. Det er derfor alfa og omega allerede fra start af at have et fast system, så du ikke risikerer at miste vigtige dokumenter. Find derfor hurtigt ud af, hvad der fungerer bedst for dig – det er jo kun dig, som skal bruge systemet. Det kan være en god idé at have mapper, som du kan sætte mærkater på, så du ved, præcis hvor tingene er, når du skal bruge dem. Hav derudover som hovedregel, at du skal bruge de sidste par minutter af din arbejdsdag på at rydde op og lægge på plads. Så er dit kontor nemlig meget mere indbydende, når du møder ind til næste produktive arbejdsdag.