Blog

Fremtiden kan downloades: Hvornår bliver ’Internet of Things’ en realitet?

Internet of Things er en tendens, der for alvor er på vej frem. Se her, hvad det kommer til at betyde for dit hjem.    

Internet defineres som et netværk af elektroniske enheder, der kan forbindes og kobles til internettet. Det er det, der bliver fremtiden, men spørgsmålet er, hvornår det bliver en realitet. 

På nuværende tidspunkt er det muligt at koble eksempelvis sit køleskab til internettet, men det forventes, at det er en tendens, der udelukkende kommer til at blive mere fremtrædende – endda inden for en meget nær fremtid. Men hvad kommer det i realiteten til at betyde?

 

Fremtiden kan kobles til internettet

Nogle af de teknologier, der er mest fremtrædende på nuværende tidspunkt, er de nye smart fridges. En af de bærende features i dette produkt er, at du har mulighed for at se, hvad der er i dit køleskab, selvom du ikke er hjemme. Praktisk, hvis du eksempelvis er ude at handle og ikke har fået tjekket, hvor meget der er i køleskabet. 

Et af disse køleskabe er fremstillet af Samsungs serie Samsung Family Hub 2.0, der er en af de første kommercielle virksomheder, der beskæftiger sig med ’IoT’. De har for nyligt udsendt et køleskab med en stor touch-skærm, der er monteret på den højre køleskabsdør.

 

Kommunikation via app

Fra touch-skærmen kan du kommunikere med andre, afspille musik og sende billeder. Køleskabet tager nemlig et billede, hver gang lågen lukkes, hvilket betyder, at du kan få sendt et billede til din telefon, der viser, hvad du har i køleskabet. Det kræver blot, at du installerer en app, hvorfra du kan kommunikere med dine enheder.

 

Kan det intelligente hjem hackes?

En af de ting, der er uhyggeligt ved ’IoT’ er, at det betyder, dit hjem kan hackes. Eksempelvis vil hackere kunne koble sig på dit internet, hvorefter de vil få adgang til information, der blandt andet viser, hvornår du bruger dine apparater – og det giver en tydelig indikation af, hvornår du er hjemme, og derfor også hvornår det er bedst at begå indbrud i dit hjem. 

Derfor kan det altså på nuværende tidspunkt ikke lanceres, fordi det er muligt at hacke systemet, hvilket kan have katastrofale følger. Der skal altså på en eller anden måde først udarbejdes en løsning, der medfører, at det intelligente hjem ikke så let kan hackes, førend det bliver den succes, det er spået at få.