Blog

Fordele ved elevationssenge

Sponsoreret indhold:

Hvad er dit yndlingsmøbel? Tænk lige over det en gang: Er det køkkenstolen, sofaen eller er det din dejlige seng, hvor du kan hvile dig og sove trætheden væk? Mange ville svare deres seng, og mange har svært ved at sove andre steder end i netop deres egen seng. Madrasser og senge er nemlig forskellige og kan opleves forskelligt. Men noget som mange kan blive enige om, er, at elevationssenge er fantastisk rare og giver en oplevelse af luksus.

Forestil dig en søndag morgen – den sidste dag i hvad der muligvis har været en lang uge. Søndag er den dag, hvor de fleste gearer helt ned og undgår at tænke på arbejde og pligter.

Det starter ofte med lidt forlænget tid i sengen søndag morgen, hvor man måske endda vælger at spise morgenmad og drikke kaffe i sengen. Hvorfor ikke? Ingen andre end dig selv skal vel være herre over hvordan eller hvor, du vælger at spise morgenmad.

Kaffe i sengen er en dejlig måde at starte søndag morgen på - måske endda med lidt TV eller en morgenavis ved hånden. Men én ting der ville gøre morgenen endnu bedre end at sidde på din almindelige madras og seng ville være at sidde i en elevationsseng. En lille oplevelse af luksus på en rolig morgen kan starte ved et klik på en fjernbetjening, der får din madras til at hæve sig, så du ikke behøver at anstrenge dig eller bruge meget energi på at komme op at sidde og ud af sengen.

En elevationsseng til alle

En elevationsseng kan synes dyr og lade til at være et møbel, der kun er for dem, der har mange penge i banken. Der findes dog elevationssenge i forskellige prisklasser, hvilket gør, at de fleste kan være med på en smule luksus. Men fordi der er så stort et udvalg, er det en god idé at slå sig sammen med en ekspert, inden man gør et køb, så man får valgt en passende elevationsseng.

Heldigvis er det nemt at finde inspiration til dit køb af elevationsseng online og i butikker. På en hjemmeside som sengeguruen.dk kan man endda få overblik over en masse forskellige elevationssenge, som bliver omtalt i forhold til pris, kvalitet design m.v.                

Nyd både den vågne og sovende tid

Fordelen ved en elevationsseng er naturligvis, den mulighed man får for at hæve og sænke madrassen, som man vil, og når man vil. Det betyder nemlig, at man kan sidde og nyde den vågne tid i sin seng og ikke kun bruge sengen, når man skal sove. Er man en person, der godt kan lide at nyde en god film, en bog eller nå nogle få arbejdsopgaver inden man vender sig om og sover, så er det dejligt at have en madras, der kan hæves og sænkes.

Det kan være meget mere behageligt med en elevationsseng frem for eksempelvis at stable puder, når man skal sidde op i sengen.

En madras der kan hæves og sænkes kan også være et fordelagtigt valg for dem, der måtte opleve små skavanker eller smerter i ryggen. Eller måske for dem som har svært ved at stå ud af en normal seng. Her kan du nemlig så at sige finde den rette position, inden du står ind og ud af sengen.

Gør sengen komplet med et sengegærde

Til en elevationsseng kan man ofte få muligheden for at vælge sin egen madras. Det er nemlig vigtigt, at det er en madras, der passer til den, der skal sove på den.

Det eneste krav er, at madrassen skal være bøjelig og fleksibel for at kunne følge med den eleverende sengebund.

Springmadrasser er typisk ganske holdbare i længden, hvis madrassen består af fjedre i god kvalitet. Denne type madras vil kunne give en god støtte på grund af fjedrene.

Med nogle bestemte typer senge kan man også bruge en boxmadras. En sådan slags elevationsseng kaldes typisk en boxelevation. Uanset hvilken løsning man går med, så kan man få sengen til at se komplet ud med et flot sengegærde, der passer til sengen. På den måde får man ikke bare en luksusoplevelse i sengen, men sengen ser også luksuriøs og flot ud.  

Man kan naturligvis sagtens sove i en seng, der ikke er en elevationsseng. Af andre populære typer senge findes eksempelvis boxmadrasser og kontinentalsenge, og for mange kan de også være en super løsning.