Blog

Final Fantasy XIV: Endwalker - alt om den nye expansion

Den nye (og længe ventede) udvidelsespakke til Final Fantasy er lige om hjørnet. I denne artikel gennemgår vi nogle af de nye elementer, som tilføjer en masse nyt content oven på de tidligere expansion packs. 

 

Noget at leve op til - Endwalker efter Shadowbringers

Den nyeste Final Fantasy XIV expansion ‘Endwalker’ udkommer d. 07/12-2021 og følger efter en af de mest prisvindende og epokegørende expansions, som nogensinde er udgivet til ikke bare et MMORPG (massively multiplayer online role playing game), men et spil i det hele taget. 

Dermed er der store forventninger til spillet fra både spillere såvel som kritikere. Med smuk grafik og et ikonisk soundtrack, der som altid er produceret af Masayoshi Soken, forventer vi at Endwalker bliver en fænomenal oplevelse, som godt kunne ende med at ligge på linje med Final Fantasy XIV Shadowbringers, eller måske endda overgå denne. 

Vær opmærksom på, at folk som har forudbestilt (pre ordered) Endwalker, får mulighed for at spille early access allerede fra d. 03. december 2021. 

To nye jobs, du kan spille som - for eksempel i de nye dungeons eller raids

Der kommer to nye jobs med denne expansion, som vi efterhånden er blevet vant til, da det er mængden af nye jobs hver expansion. Denne gang er der tale om healeren Sage og DPS jobbet Reaper, som kæmper i tæt kamp med fjenden. Disse jobs kan tilgås efter afslutning af Shadowbringers og nogle løse quests - og starter ved level 70, som følge af stigningen af level cap til 90. 

De nye jobs (såvel som de gamle) kan bruges i de nye dungeons som Endwalker lancerer med. Eller hvis du er mere interesseret i større content, så ser de nye raids også meget lovende ud. 

Blandt andet er der Myths of the Realm (alliance raid), som tager dig gennem historien om de 12 guder. Du kan også opleve en af de mange dungeons, som tager dig fra en togtur under jorden, til hvad der bedst kan beskrives som en dæmons inderside. 

De mørke temaer kommer helt sikkert i spil i Endwalker - som det også ses med den nye raids navn: ‘Pandæmonium’, som reference til Helvedes hovedstad i det episke digt Paradise Lost, skrevet af John Milton. 



Male viera kommer med Endwalker

Den populære kvindelige race, Viera, som er et mystisk folk af menneske/kanin hybrider, bliver gjort selskab af deres mandlige modstykker, som man ellers ikke har set i franchisen før. 

 

Besøg nye dele af verden

Old Sharlayan

Old Sharlayan er et smukt sted med kridhvide bygninger, som ligger lige ud til et åbent krystalblåt hav. Byen er baseret på en byggestil som blander elementer fra Lindos, oldgræske elementer og romersk arkitektur. Old Sharlayan huserer nogle af de dygtigste og klogeste Scholars i hele Hydaelyn. Der er grund til konflikt når the Warrior of Light rejser til Sharlayan med tidligere akademikere derfra, da staten er berygtet for at fjerne sig fra de internationale konflikter som the Garlean Empire skabte. 

Radz-at-Han

Denne storby er et handelscentrum, som består af referencer fra tidligere og nuværende civilisationers kultur. Kraftige farver pryder alle vægge; og det samme gør guld. Det er en ekstravangt by, som nærmest sætter Ul’dah til skamme. 

Handelsbyen forholdt sig også neutralt til the Garlean Empire og deres erobring af de tre store kontinenter. Det er fra denne by at jobbet ‘Dancer’ stammer fra - og det samme gør sig gældende for handel professionen alchemy. 

Labyrinthos

Denne by er menneskeskabt og eksisterer under jorden. Dermed er byen indkapslet i glas, som oplyses af en ‘falsk’ sol i midten af byen, som hænger som en diskokugle fra midten af byen og dermed skaber en falsk dag/nat cyklus. Ved fremvisningen af zonen under Fan Festival, blev det konstateret, at byen ligger under Old Sharlayan. 

Garlemald

Dette sted er hvor the Garlean Empire stammer fra. I den frosne, nordlige del af Ilsabard eksisterer denne industrielle by i et flor af sorte, hvide og røde nuancer, som giver hele zonen en uhyggelig og dyster stemning. 

 

Thavnair

Denne zone er kendetegnet ved dens lilla tema, som går igen overalt i de naturlige omgivelser. Kæmpemæssige bjerge og sten pryder nemlig zonen med ametyst lignende sten. Stenen hedder giantsgall og bliver flittigt høstet fra zonen. Thavnair er også tildækket af regnskove, som giver anledning til en lang række af forskellige nye fjender. 

Mare Lamentorum

Dette er en koloni på månen. Herfra vil du have mulighed for at se Hydaelyn fra det ydre rum. Det er endnu usikkert hvor de mange fremmede bygninger på månens overflade stammer fra, men det finder vi sikkert snart ud af, i et dramatisk historie twist. 

Flere kan nyde spillet - nyt data center

Oceania (som dækker over områderne Australasien, Melanesien, Mikronesien og Polynesien. Disse har tidligere måtte hæfte sig på enten de japanske eller europæiske servere, hvilket har skabt en hel del latens. Men nu har folk i disse regioner altså mulighed for at tilkoble sig deres helt egen server, som skulle give bedre responstid og stabilitet. 

 

Og meget, meget mere…

Square Enix har været ude og sige, at de har gjort alt hvad de kan, for at nå (og overgå) spilernes forventninger til denne expansion, eftersom at Shadowbringers var sådan en stor succes. Så hvad venter du på? Spil den nye version of Final Fantasy XIV og oplev afslutningen på en længe eksisterende saga. Der er også mange andre ting, du kan opleve i Endwalker, blandt andet Island Sanctuary, som lader dig slappe af på din egen ø, sammen med dine minions og pets. 

Husk, at Final Fantasy 14 ikke ender her, men fortsætter i en ny historie, som det er blevet lovet af Square Enix, når først historien om Hydaelyn og Zodiark er overstået. 


Du kan også læse en artikel som går i dybden med nogle af de andre ting, du kan opleve i Final Fantasy XIV online, ovre på downloadcentral.dk.