Blog

Fem gode råd til Berlin

Berlin er en fantastisk by at besøge. Byen bugner af historie, kultur og spændende seværdigheder, der kan få enhver turist til at løbe rundt i timevis. Men hvad skal man egentlig prioritere at se og opleve, når man som turist besøger Berlin? Her er fem gode råd, der vil sikre, at du får det bedste ud af din tid i den tyske hovedstad.

1. Tag på en historisk rundvisning i byen og oplev de berømte seværdigheder som Brandenburger Tor, Reichstag og Checkpoint Charlie.

Det historiske Brandenburger Tor er et af de mest berømte seværdigheder i Berlin. Det blev bygget i 1700-tallet og er et af de ældste bygningsværker i Berlin. Reichstag er det tidligere tyske parlament, der ligger i hjertet af Berlin. Bygningen er designet af arkitekten Paul Wallot og blev indviet i 1894. Checkpoint Charlie var et af de vigtigste checkpoints under den kolde krig, hvor DDR (Østtyskland) og Vesttyskland adskilte sig ved grænsen.

2. Besøg det imponerende Charlottenburg Slot og oplev den smukke rokokokoge.

Charlottenburg Slot ligger i det vestlige Berlin og er et af de smukkeste slotte i byen. Slottet blev opført i 1695 og er i rokokostil. Det er et rigtigt slot med masser af små sale, gangbroer og trapper. I den ene ende af slottet ligger slotsparken, hvor du kan nyde udsigten over Berlin. Det er et af de bedste steder at besøge i Berlin. Du kan nemt komme dertil med offentlig transport og det er gratis at komme ind. Slottet ligger blot en 15-20 minutters gang fra S-Bahn stationen Charlottenburg.

3. Gå en tur i det berømte Tiergarten-parken og nyd den grønne natur og de mange blomster.

Tiergarten-parken er en af Berlins mest populære parker. Den ligger centralt i byen og er omgivet af store, grønne områder. Parken er opkaldt efter det tyske ord for dyrehave, Tiergarten, og her kan man virkelig finde alt fra små, idylliske søer til store, grønne åbne arealer. I parken finder du desuden et imponerende blomsterudsalg, hvor du kan købe blomster og grene til at pakke ind i din sommerferie.

4. Udfordr dig selv på et af Berlins mange museer, fx det verdensberømte Pergamon Museum.

Berlins museer er meget populære, og der er et væld af dem at vælge imellem. Nogle af de mest populære er det historiske DDR Museum, det interaktive Science Center Spectrum og det kunstneriske Gemäldegalerie. Men ingen kan konkurrere med Pergamon Museum, som er et af de mest berømte museer i hele verden.

5. Nyt et afslappende dag på en af Berlins mange strande, fx Strandbad Wannsee eller Müggelsee

Berlins strande er meget populære, og der er et bredt udvalg at vælge imellem. Strandbad Wannsee er et af de mest populære strande i byen, og det er ikke uden grund. Den smukke beliggenhed ved Wannsee-søen gør det til et fantastisk sted at slappe af. Stranden er også populær for dens faciliteter, herunder en legeplads, et børnebassin, toiletter og en café.

 

Müggelsee er også en populær strand i Berlin. Dette store søstrand ligger i Østberlin og byder på masser af aktiviteter som svømning, surfing og sejlads. Derudover finder du her en række restauranter og cafeer, så du kan få noget at spise eller drikke, mens du nyder synet af søen.