Blog

Få ryddet op på din PC eller Mac

Vi kender det alle sammen. Pludselig bliver computeren eller Mac’en langsom og måske er der heller ikke plads til flere spil, programmer, film, dokumenter, billeder og hvad vi ellers bruger harddiskens plads på.

 

Hastigheden på enhederne afhænger af mange ting, f.eks. RAM og CPU. Men ganske ofte er det den svindende plads på harddisken, som gør enhederne langsomme, fordi der ikke er plads nok til at afvikle programmerne, som benytter sig af somme tider meget store midlertidige filer.

 

Lige som du kan rydde op i hjemmet og sende nogle af møblerne til opmagasinering, så kan du selvfølgelig også købe f.eks. en ekstern harddisk til opbevaring af din enheds filer og dermed frigøre plads på harddisken.

 

Der er flere fordele ved den fremgangsmåde. F.eks. er det ikke muligt, at opgradere sin harddisk på en Mac og ofte besværligt at gøre på en PC med mindre du er meget teknisk anlagt. En ekstern harddisk sættes blot i USB stikket (eller lignende) og så er du kørende. Videre kan den eksterne harddisk fungere som backupløsning. Bliver din enhed stjålet eller ødelagt, så har du alle gemte data på din separate, eksterne harddisk såvel.

 

En lettere start

Men måske behøver det slet ikke være så besværligt. Start med at køre en gratis skanning på din Mac med f.eks. MacKeeper, som foruden at programmet rydder op på din harddisk også øger hastigheden på ældre Mac’s og sikrer dem imod virus. Den nyeste version har endda indbygget VPN også.

 

På din PC kan du i stedet for med fordel prøve med SpeedUpMyPC, der som navnet kraftigt antyder gør din PC hurtig igen. En del af den process består dog af oprydning på PC’ens harddisk og dermed forslag til fjernelse af en masse ligegyldige og midlertidige programfiler, som ikke benyttes alligevel.