Blog

Er du afhængig af Facebook eller spil?

Vi har alle prøvet det i ny og næ. At opleve følelsen af at bruge alt for mange timer på at de sociale medier eller gaming, selvom vi ved, at det ikke er godt for os. Det er et stort problem for mange unge, at de ikke kan styre deres forbrug, og det kan have en lang række fatale følger. Depression er desværre noget, vi ser i stigende grad i disse år, og det kunne denne isolation, der følger med ved brug af sociale medier, være en medvirkende årsag til. Hvis du er en af dem, der føler dig afhængig af enten de sociale medier eller en form for spil, er det dog ikke for sent at hente hjælp til, hvordan det skal håndteres. Du kan læse med her, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere din situation, og hvordan du kan få hjælp til bedre selvværd og selvkontrol.

Se problemet i øjnene

Det første skridt mod løsningen af et problem er at anerkende, at der er et problem. Dette kan være svært nok i sig selv, da man kan bilde sig alle mulige ting ind. Men hvis du virkelig begynder at se, at du har et problem, bliver det mange gange lettere at få hjælp til at håndtere det. Hvis du er i tvivl, om du rent faktisk har et problem, kan det være en idé at mærke efter inde i sig selv. Det er en god start for at finde ud af, om der er et eller andet galt. Du kan også forsøge at tage kontakt til nogle af dine nærmeste for at høre, om de mener, der er et problem. Det kan være svært at indse, at man har et problem, men når man først har prikket hul på bylden, bliver alting en del lettere. Og så kan du få den hjælp til problemet, du har brug for. Flere mennesker har de seneste ti år søgt mod mere alternative metoder til at hjælpe med afhængighed, blandt andet er NLP og tankefeltterapi benyttet, men effekterne heraf er stadig ikke veldokumenteret.

Ræk ud efter hjælp

Når du har anerkendt, at du rent faktisk har et problem med dit forbrug på sociale medier eller lignende, er det på tide at få hjælp. Der findes heldigvis en masse hjælp til unge med problemer, som er klar til at hjælpe dig igennem svære tider. For det kan nemlig være rigtig svært at begynde at skabe sig et nyt liv uden at falde ned i de samme, gamle huller, man normalt plejer. Det er lettere at komme igennem, hvis man har nogle til at give en hjælpende hånd.