Blog

Er din computer langsom?

Vi runder snart efterårsferien i det danske land og det er nu at der er tid og overskud til at få ryddet op og muget ud i det som har hobet sig op i de sidste par måneder siden sommerferien. Her er det også en god ide at kigge nærmere på din computers tilstand og om der skal renses ud eller opdateres så den kan blive som ny igen.

 

Få bugt med den langsomme computer

Er du forvirret over hvorfor din computer måske er begyndt at blive langsom, selvom den næsten er ny, så kan det være at du skal tjekke efter om der kører programmer i baggrunden mens den er tændt. Ved at have virusprogrammer, hyggespil og andet kørerne i baggrunden selvom du ikke har noget fremme på din computer kan tappe den for ram og strøm hurtigere end du forventer. Du kan hurtigt identificere disse baggrundsprogrammer via din ”jobliste” på instrumentbrættet og derefter lukke dem.

Har du en Apple computer kan et gammelt styresystem ofte være grunden til at din computer er langsom. Apples computere afhænger nemlig af at være konstant opdateret for at kunne fungere sammen med apps og andre programmer som kun taler med det nyeste IOS styresystemer. Har din computer derfor et hastighedsproblem, så tjek dine opdateringer. På såvel din computers styresystem som de programmer du benytter.

En tredje mulighed for at din computer enten laver mærkelige ændringer eller er langsom, kan være forsaget af en virus eller malware. Disse ondartede programmer sidder ligeledes i baggrunden og kan sabotere dine handlinger, køb og færden på internettet. I værste fald er din computer blevet overvåget af hackere som har fået adgang til din computer via malware. Er dette tilfældet vil du højst sandsynligt være bevidst om det temmelig hurtigt, men ellers så gælder det om at få renset hele sin computer for at slippe af med truslen.

 

Ryd op og mug ud

Udover at få rengjort hus og have, kan det være tid til at give dine filer på computeren en kærlig hånd. Har du en stor karriere og ikke den bedste ordenssans når tingene skal gå hurtigt så kan en lille ferie give dig tid til at få samlet filerne under de rette mapper. Begynd gerne med at identificere hvilke emner du ikke længere har behov for at beholde og slet dem. Derved samler du et hurtigt overblik over hvad du skal kategorisere under dine mapper.

Har du mange billeder, oplæg eller andet du ikke ønsker a have liggende på din computer, men som du samtidig ikke ønsker at slette så kan disse flyttes. Her enten til en anden bærbar enhed, måske din personlige tablet eller computer i hjemmet eller du kan anbringe filerne på en ekstern harddisk. Her ville det også være en mulighed at oprette en Dropbox og ligge dine filer online på en digital harddisk. På denne måde har du altid adgang til dine billeder og filer på alle de tidspunkter du ønsker.

Når du finder og sletter filer kan det også være en god ide at sætte et anti-virusprogram til at skanne din computer. Disse programmer tager ofte ikke lang tid om at skanne din computer og kan efterfølgende guide dig til hvordan du hurtigst muligt slipper for uønsket indhold eller malware.

 

Husk at hygge dig!

Det kan måske virke som en kedelig opgave at få orden i dine filer, men det kan også gøre det endnu sjovere at bruge din computer efterfølgende. Her er der mange sider hvor du gratis kan spille både Casino Feber, kortspil, Jeopardy og meget andet. Selv her på siden kan du finde spil til lidt adspredelse. Fordelen ved at få renset din computer er at du ofte ender ud med en computer som kører langt hurtigere og mere ”smooth” end før. Det kan endda føles som at du bruger en helt ny computer igen. Du vil være hurtigere til at komme igennem digitale arbejdsopgaver og det vil gøre det sjovere at surfe og spille på nettet. Så kom bare i gang med oprydningen!