Blog

Er der mange fordele ved at handle på nettet?

Net-handlen boomer og tager markedsandele fra de fysiske butikker. Specielt de mindre butikker i små lokalsamfund kan ikke følge med e-handlens kraftige vækst. 

E-handel omfatter mange forskellige brancher. Du kan derfor handle alt lige fra tøj og dagligvarer til apotekervarer online. Det er nemt og bekvemt og passer i høj grad til vores moderne kultur.

Alt skal foregå på farten – og helst med vores smartphone eller tablet i hånden. E-handel har skabt vækst i mange brancher, men har også store konsekvenser for de fysiske butikker, der har fået en hård konkurrent. Men hvad er det egentlig, der trækker os væk fra butikkerne rundt om i landet og ind på de forskellige web-shops? Der er ingen tvivl om, at det handler om de fordele, vi forbrugere føler, at vi får ud af det.

 

En høj grad af fleksibilitet

Vi danskere er som nævnt blevet meget mobile og lever på farten mere end nogensinde før. Det betyder, at vi stiller større krav til vores muligheder for at handle. Vi vil både have tid til vores karrierer samtidig med, at vi værner om familielivet og fritidsaktiviteterne. 

Den største fordel ved e-handel er derfor fleksibiliteten for mange mennesker. Der er altid åbent i e-butikken, og det giver dig mulighed for at handle lige nøjagtig, når du har tid. Ved at handle på nettet skal du ikke stresse for at nå de forskellige butikker inden lukketid efter en lang dag på arbejde eller på uddannelsen. 

En stor del af de forskellige web-shops forstår netop at markedsføre sig på fleksibiliteten, som jo netop er det, der tiltrækker forbrugerne. Det er nemlig ikke kun åbningstiderne, der er fleksible. En stor del af både danske og udenlandske net-butikker tilbyder nemlig fleksible leveringstider, hvilket også er afgørende og medvirkende til den enorme vækst i industrien. Nu behøver du ikke længere være hjemme på et bestemt tidspunkt af dagen, hvor posten har tænkt sig at svinge forbi. Nu kan du aftale, når du køber, hvornår du ønsker din vare bragt ud – det er en meget stor fordel.

 

Let at sammenligne priser

Vi forbrugere har også hurtigt lært os at betjene forskellige værktøjer, som vi kan bruge, når vi gerne vil sammenligne priserne på de produkter, vi er interesserede i.

Hvis du for eksempel er interesseret i at købe en seng, kan du læse anmeldelser og sammenligninger på f.eks denne hjemmeside. Det er en god hjælp, så du kan træffe det rigtige valg. Når du så har truffet dit valg, kan du vælge at bruge en side som for eksempel pricerunner, hvor du kan sammenligne priser, og på den måde finde den bedste pris online. 

Med den metode har du nemlig mulighed for at sammenligne priserne og på den måde opnå den bedste pris på det produkt, som du søger – uanset om det er dagligvarer på nemlig.com eller en seng hos en online møbelhandler. 

De forskellige web-shops konkurrerer derfor særligt på prisen, og der er ingen tvivl om, at mange varer er billigere på nettet end i de fysiske butikker. På nettet fravælger forbrugeren nemlig den personlige service og det fysiske prøverum, og det giver e-butikkerne muligheden for at skyde priserne i bund. 

I stedet for vælger mange forbrugere simpelthen at undersøge varen ved hjælp af andre hjemmesider, før de køber varen hos en webshop, ligesom det eksempel vi gav længere oppe i artiklen. Der findes også andre hjemmesider, som ikke er så niche baseret som eksemplet vi gav længere oppe. Det kan f.eks være den norske Test-vinner.no hvor de kigger nærmere på de fleste typer produkter. 

Det er endnu en fordel ved at bruge nettet, du er ikke begrænset til Danmark, du kan finde dine informationer i udlandet, og du kan også vælge at bruge en udenlandsk webshop til at købe din vare.

 

Mere tid til sjov

E-handel giver ganske simpelt forbrugeren mere tid til det sjove. Du slipper for at spilde tiden i de lange køer i supermarkedet, og det fjerner den stressfaktor, som det ofte kan være at handle med børn på slæb i ulvetimen. 

Ydermere giver handel på nettet et større overblik rent prismæssigt, og det giver dig ligeledes muligheden for at købe alt det, du skal bruge, i en og samme omgang – altså bliver du fri for at bevæge dig fra sted til sted og måske opleve, at varen, du ønsker at fat i, er udsolgt. 

Du skal heller ikke glemme, at du undgår meget fysisk besvær ved at handle på nettet. Hvis du for eksempel køber en ny seng eller et nyt køleskab, er der jo visse problemer forbundet med transporten af varen hjem fra butikken. Det er der ikke ved køb på nettet, hvor du kan vælge at få leveret produktet lige til døren. 

Sidst men ikke mindst er du som forbruger desuden godt stillet, når du handler på nettet. Du har som forbrugere nærmest bedre rettigheder ved at handle på nettet, end du har efter at have handlet i en fysisk butik. Når det går op for folk, at det forholder sig således, er det endnu en af de fordele, som får forbrugerne til at forlade de fysiske butikker og tjekke ind på diverse webshops gennem deres smartphones eller tablets.