Blog

En hurtig guide til Twitch

Gaming er blevet en gigantisk industri med både private mennesker med gaming som hobby, der streamer deres spil og professionelle gamere, der spiller esport i professionelt regi både nationalt og internationalt. Rigtigt mange af de spillere, der streamer deres spil, gør det på platformen Twitch, som har vokset sig rigtig stor på meget kort tid.

Fordelen ved Twitch er, at der er så mange forskellige muligheder i forhold til, hvad du kan streame. Uanset, hvilket emne eller niche du gerne vil se, så er der et marked og en streamer, der kan opfylde det. Hvis du for eksempel er til poker, kan du finde den professionelle pokerspiller Lex Veldhuis der, hvor han viser sine kortevner frem og giver gode råd og tips til at spille poker. Det er selvfølgelig bare én streamer ud af virkelig mange; du finder for eksempel også Felix Lengyel (som også er bedre kendt som xQcOW). Han er en meget populær streamer, der primært spiller League of Legends. Der er også mange, mange flere og i denne artikel skal vi dykke ned i, hvad Twitch er for et medie, og nogle af alle de gode streamere, du kan finde der.

Hvad er Twitch?

Men nu sidder du sikkert og tænker over, hvad Twitch i grunden er. Svaret er mange ting. Det er essentielt set en video-streamingplatform, hvor man kan dele og se andre spille spil på en sjov og social måde. Man kan både bruge app’en, der bare findes under navnet Twitch, og se det online på twitch.tv. Det, der gør det unikt, er at man kan følge de såkaldte streamere (de spillere, der sidder og gamer, mens de streamer deres spil) og lytte til deres kommentarer. Man kan også interagere med dem på forskellige måder og det er i det hele taget en meget interaktiv og social platform.

Opdag de mange fremragende streamere

Twitch er som udgangspunkt gratis at bruge og det er let at oprette en konto og enten begynde at streame eller følge andre streamere – eller begge dele. Selvom du måske ikke har færdes på Twitch før, så er der sikkert nogle af navnene, du har hørt før. Én af de allerstørste streamere er for eksempel den meget populære PewDiePie, som ellers går under det borgerlige navn Felix Arvid Ulf Kjellberg. Han er en svensk youtuber, der udgiver meget forskelligt content på en anden platform, nemlig YouTube, hvor han blandt andet deler videoer af gaming, de såkaldte reaktionsvideoer, og nyhedsvideoer. Han har også været meget aktiv på Twitch under både sit gængse navn PewDiePie og på en anden kanal, som han valgte at kalde NetGlow. Han har dermed et bredt repertoire, der også er grunden til, at han har så mange følgere.

En anden meget populær streamer er den amerikanske mixer-streamer Richard Blevins, der går under internetpseudonymet Ninja. Han spiller fortrinsvis det populære spil Fortnite, der som bekendt er et battle royale spil, hvor det gælder om at være den sidste overlevende.

Af andre sjove og lidt mindre kendte streamere kan nævnes JacquesZeWhipper, den canadiske cirkusartist og radiovært, der samtidig streamer underholdning på højt plan på Twitch og den familievenlige amerikanske streamer Zebra Gamer kan i høj grad også anbefales. Han har en kanal, hvor han udfolder sin skønne humor og interessante spillestil i en bred vifte af forskellige spil herunder Crash Bandicoot, Super Mario, forskellige udgaver af det blå lyn Sonic the Hedgehog og meget andet.

Fremtidens streaming

Streaming, Twitch og gaming generelt virker til at være kommet for at blive. Det er et medie og en industri, der kun kommer til at vokse sig endnu større og det er bestemt ikke for sent at hoppe med på vognen – hverken hvis du bare gerne vil se på eller hvis du selv vil prøve at spille. Hvis du gerne vil prøve kræfter med gaming og streaming, så er det faktisk slet ikke så svært, som det måske kan lyde. Det er faktisk ret ligetil og kræver bare, at du har en god internetopkobling, en personlighed, der skinner igennem skærmen og en god idé til din streamingkanal. Det kan tage noget tid at komme ordentligt i gang, så det, du nok skal væbne dig allermest med, er tålmodighed. Der er dog meget godt at hente for dem, der er tålmodige og hænger i, og det kan ende med at blive en sjov hobby, der måske kan føre til mere.

Hvis du mere er til esport, så er det også blevet et kæmpe område, og der er esportsklubber i rigtig mange byer – især hvis du bor tæt på en storby. Så hvis det er streamer eller gamer, du gerne vil kigge nærmere på, så er det bare at springe ud i det!