Blog

Droner som arbejdsredskab i landinspektør branchen

Det bliver mere og mere udbredt at bruge droner i forskellige brancher, også selv de mest uventede. Droner er faktisk et af de vigtigste arbejdsredskaber for en landinspektør - hvorfor kan du læse mere om her.  

Vi bruger droner mere og mere 

Droner er et slags fremtidsdrømmeværktøj, som vi bruger mere og mere. Du kan for eksempel se en tydelig tendens til at droner erstatter ekstremt dyre helikopter-shots i reklamefilm og spillefilm, men det er ikke den eneste branche, der bruger droner i det daglige arbejde.  

Det der er praktisk med droner, er jo at det giver en oversigt fra luften, som vi ikke kan få uden at sætte i gang dyre flyvemaskine og helikoptere. Ikke mindst, så sparer det meget mere energi og er dermed langt mere klimavenligt. Det er altså ikke mærkeligt, at en branche som landinspektørbranchen, der man som hovedopgave skal skabe overblik over et område eller en ejendom, bruger droner mere og mere.  

Droner til landmåling  

Droner er et vigtigt arbejdsredskab for landinspektøren, fordi man nemt kan bruge droner til landmåling. Dette er uhyre smart og giver helt andre muligheder end tidligere værktøjer for landmåling har gjort. Det er også langt mere effektivt og tidsbesparende, end den traditionelle landmåling er. Når man får et dronebillede, får man et nøjagtigt overbliksbillede, som man kan bruge til for eksempel at lave lokalplaner eller overblikstegninger.  

Man kan også bruge dronebilleder til 3D-modeller og højdekurver. Det giver altså et meget mere eksakt billede af terrænet, end almindelig opmåling gør. For at kunne lave landopmåling gennem dronebilleder, skal man være godkendt af Trafikstyrelsen. Derfor er det vigtigt at man finder en landinspektør, der har denne godkendelse, så man kan få de bedste dronebilleder til det formål man skal bruge det til.  

Med dronebilleder får man det komplette overblik, derfor er det blevet et meget populært og uvurderlig værktøj for en landinspektør.