Blog

Dette kan du bruge et kreditlån til

Måske har du hørt om, at mange danskere i dag optager kreditlån, til det de går og drømmer om. Det er dog bestemt ikke alle, der ved eller har hørt om, hvad et kreditlån er, og hvad det kan bruges til. Hvis du kan nikke genkendende til dette, kan vi anbefale dig at læse med videre i det følgende skriv, hvor vi vil gøre vores bedste for, at du kan gå herfra velinformeret om, hvad et kreditlån egentlig går ud på. Vi vil herunder gøre rede for, hvordan et lån fungerer, både i en fysisk bank såvel som hos et online låneselskab, og vil efterfølgende give dig gode råd til, hvornår et lån kan være en praktisk hjælp for dig, og hvornår den ikke kan. Alt dette og meget mere kan du læse om herunder.

Hvad er et kreditlån og hvordan fungerer det?

Dette spørgsmål er ret almindeligt blandt de danskere, der endnu ikke har fået muligheden for at stifte bekendtskab med proceduren bag det at optage et lån. I dette skriv vil vi som sagt gøre vores bedste for, at du har godt kendskab til, hvad denne type lån er for en størrelse. Kreditlån er ganske enkelt en anden måde at omtale lån på. Ordet beskriver i grove træk det at låne et beløb for derefter at betale det tilbage igen. På denne måde er der altså ikke noget nyt i proceduren ved et kreditlån, end det vi kender fra et almindeligt lån. Når det kommer til at låne penge, er der dog forskellige måder, hvorpå dette kan gøres. De fleste kender allerede til den klassiske måde med at låne penge i en fysisk bank, mens det nok ikke er helt så mange, der kender til det at låne penge på nettet. Herunder kan du læse mere om, hvad forskellen er på de to måder.

Lån penge i banken eller online?

Der er som sagt lidt forskel på det at låne penge i en bank og hos et online låneselskab. Vil man låne et beløb i en fysisk bank, kan man komme ud for at skulle stille en sikkerhed for lånet. Når man stiller noget som sikkerhed for et lån, betyder det egentlig bare, at man giver banken lov til at overtage det, du stiller som sikkerhed, såfremt du ikke er i stand til at tilbagebetale det lånte beløb. Når man skal stille noget som sikkerhed, giver det helt sig selv, at det skal være noget af værdi som eksempelvis en bil, et hus eller måske endda en båd. Er man derimod interesseret i at optage et lån hos en online lånevirksomhed, vil man som oftest ikke blive påkrævet at skulle stille sikkerhed for lånet. Mange online låneselskaber har derudover gjort sig bemærket ved, at deres låne proces er markant hurtigere end den proces, der gør sig gældende hos en fysisk bank. Ofte vil man som låntager også optage lån af mindre beløb hos en online lånevirksomhed, hvor man hos en fysisk bank oftest optager større lån til eksempelvis køb af hus eller depositum for lejlighed. Om man foretrækker det ene frem for det andet er helt og aldeles op til én selv, og hvad man skal bruge pengene til.

Hvornår kan det være praktisk at optage et kreditlån?

Når man låner et beløb i banken eller hos et online låneselskab, har man selv ret til at bestemme, hvad beløbet skal bruges på. Det er dog altid en god idé at gennemtænke, hvad pengene egentligt skal bruges til, før at man optager et lån. Er planen for eksempel at bruge det lånte beløb på noget, man ligeså godt kunne have sparet sammen til, eller er det en større ting, som ens opsparing bare ikke kan dække for? Her kan der naturligvis forekomme gråzoner, hvor man i realiteten godt vil kunne spare sammen til eksempelvis en ny computer, men i mange tilfælde kan det være af ren nødvendighed, at man må investere i en til eksempelvis skolearbejde. Det kan virke som et fjollet spørgsmål at stille sig selv, men i sidste ende kan det hjælpe dig med at beslutte, hvorvidt du skal optage et lån eller ej.

Ansvarlighed er nøgleordet

Er du fast besluttet på at optage et kreditlån, således at du kan få muligheden for at investere i en ny computer, så vil vi i det følgende kort gøre rede for, hvad du som kommende låntager bør være opmærksom på, når du vælger at optage et lån. Med et kreditlån medfølger der nemlig et ansvar. Før, at du kan ansøge om optagelsen af et lån, skal du nemlig vide dig sikker på, at du også er i stand til at betale det lånte beløb tilbage i de aftalte rater. Dette kan du hurtigt finde ud af ved at kigge dit budget igennem. Er der et realistisk månedligt råderum til, at du kan betale dit lån tilbage, vil du godt kunne søge om optagelsen af et lån, men hvis ikke, vil vi kraftigt fraråde dig at gøre det, og i stedet spare op til det, du går og drømmer om.